Zamenjaj skrbi z radostjo

Skrbi se kar nabirajo, kajne? Še posebej sedaj, pred božičem. Povsod so. Ko delamo v službi, se nam od njih kar temni pred očmi. Ko se pogovarjamo s prijatelji, po navadi jamramo, kako smo obremenjeni. Celo takrat, ko molimo, nam misli uhajajo k opravkom, ki nas še čakajo. Skušamo jih pregnati, a največkrat ne gredo nikamor.

A prav v molitvi je pravo mesto za skrbi. Bog si neskončno želi slišati svoje otroke, da bi mu povedali, kaj se dogaja z njimi. Tako kot mati skrbno posluša, kakšne skrbi in težavice tarejo njenega malčka. Čeprav bi se lahko ob njihovi neznatnosti nasmejala, mu prisluhne, ga potolaži in mu poskuša pokazati pot iz njih. Tudi nas v molitvi Bog posluša, nas tolaži in nam pokaže, kako naprej. Prisluhnimo mu.

Izzivi:

  • Pred križem Jezusu pripoveduj o svojih skrbeh in mu jih popolnoma izroči.
  • Spodbudi nekoga, da ti pove o svojih skrbeh. Pozorno ga poslušaj in ga povabi, da za vse, kar ti bo povedal, skupaj zmolita eno molitev Zdrava Marija.
  • Nekomu odvzemi skrb in naredi nekaj namesto njega.

Bog z vami!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 2

  1. Da, točno to. Veliko je in častno, da ti nekdo zaupa svoje skrbi. To gotovo ne zaupa vsakemu, zato toliko bolj spoštovanja vredno. Če sem čutna in sočutna potem bom molila zanj, prosila Gospoda za njega, mu pomagala z nasvetom in da bo bolj zaupal v Gospoda, ki ga ima rad. Mislim, da to pomaga.

    Skupna molitev tudi je zelo dobra ideja.
    Hvala za ideje….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.