Pričevanje: trpljenje = veselje?

Dragi prijatelj!

Včasih se nam božji načrt za nas zdi popolnoma nedoumljiv. Posebno takrat, ko naše življenje zasuka nepričakovana bolezen, stiska, smrt … Vendar nas Bog v teh težkih trenutkih ne pusti samih. Z nami je preko naših bližnjih. Še več, z nami trpi in nam vsak dan znova daje moč, da se poberemo in odkrivamo smisel svojega življenja.

O svojem soočanju z boleznijo nam bo danes spregovorila Eva Klanjšček.

Naj te Njegova moč napolnjuje,
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 4

 1. Eva,
  poznam te kot dekle, ki jo vsako nedeljo srečujem pri sv. maši.
  Hvala ti za to tvoje pričevanje.
  Nagovorila si me kot malokdo v tem postnem času.
  Iz lastne izkušnje vem, da mi je bila božja milost najbližja v najtežjih trenutkih
  življenja.

 2. Eva, hvala za pričevanje. Naj te Gospod Blagoslovi in te varuje. Naj razjasni svoj obraz nad tabo, naj ti bo milostljiv. Naj bo njegova moč nad teboj, naj ti bo milostljiv. Blagoslovi naj te Gospod, Tebe draga Eva.
  Pokazala in opogumila si me za Ljubezen, za darovanje in to zelo srčno!
  Naj se tvoj veliki petek lesketa v Veliki noči!

 3. Jezus dejansko trpi v nas in v kolikor se jaz tega zavem in občutim to bolečino jo lahko podelim z njim in nosim z njim. Oziroma preložim nanj. Če se ne zavem in ne sprejmem točno tega potem kar lebdim in je “kar nekaj”. Nič, bi se reklo, nisem naredila. Nič ne spremeni stanja.

  Če pa vem zakaj se mi je zgodilo in sprejmem svojo bolečino jo lažje nosim, ker je že “predelana”. Oziroma lažje se tedaj soočim z resnico, ki me pa osvobaja, na vsak način. Sem že ven, že rešena, ko vem, ko sem ozavestila zakaj se mi je to in to zgodilo, zakaj je prišla bolezen in s tem “trkanje” na moja vrata srca.
  Tu pa moram sama nastopit in nekaj naredit, se vprašat kaj bom s tem naredila. Ali bom še komu morala odpustiti, se soočiti z nekimi “premiki” v mojem življenju, sprejeti bližnjega kot je, ga pustiti v svoje srce, ga objeti, najprej v duhu, potem pa po korakih….
  Ja, kar zahtevno boste rekli. Ampak preden se ne vprašam in vem, da sem tu sama zato, da lahko nekaj naredim z božjo pomočjo oz. če dopustim božja pomoč preko mene, se ne more nič zgodit.

  Lahko pa še prosim za pomoč, za razsvetljenje in razjasnitev problema…..pustim prostora Jezusu v srce , se pravi dam dom Jezusu, kot on pravi, da bo prišel in prebival pri nas…..a ni to krasno?

  No, to bi bilo pa res idealno, da nam uspe speljati v teh dneh. Čene pa kadarkoli bo uspeh zagotovljen.

 4. Draga Eva!
  Hvala za tvoje dragoceno pričevanje. Upam, da ga sliši čim več mladih v navdih, kaj pomeni dragocenost življenja.
  V molitvi s teboj te lepo pozdravljam in ti želim, da najdeš čim več veselja v vstalem Kristusu.
  Mir s teboj!
  Metoda

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.