The Bible Project tudi pri nas

Si želiš Sveto pismo doživeti na svež in poseben način?

The Bible ProjectThe Bible Project (“Projekt Sveto pismo”) je serija 150 kratkih epizod s svetopisemsko vsebino. Videi, ki s pomočjo animacij podajajo svetopisemsko zgodbo, nas s preprostim posredovanjem Božje besede vabijo k razmisleku in spodbujajo osebno poglabljanje vere. So tudi odličen način kako mladim približati Knjigo vseh knjig.

Ovira pa je lahko jezik. Zato se Svetopisemska družba Slovenije in zavod Pridi.com skupno lotevamo postopnega prevajanja tega gradiva. Kot prvi korak smo s slovenskimi podnapisi že opremili dva videa in z njima si želimo pridobiti čim več povratnih informacij od vas, uporabnikov. Od tega je odvisno tudi nadaljevanje prevajanj, saj si želimo posloveniti celotne videe: slikovno gradivo, glasova, ki pripovedujeta ter spletno stran in druga spremljevalna gradiva. Najprej pa moramo ugotoviti, če je za to dovolj zanimanja med vami.

Tu si na potezi ti! Oglej si spodnja videa in odgovori na kratko anketo. Če bomo prejeli dovolj pozitivnih ali dobronamerno kritičnih odzivov, bomo z delom nadaljevali, sicer ga bomo pa opustili.

P.s. Če se slovenski podnapisi ne odprejo sami od sebe, klikni na zobato kolo v spodnjem desnem kotu videa in nato na »Podnapisi« ter v seznamu izberite »Slovenščina«.

Kaj je Sveto pismo

Evangelij po Marku

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

  1. Spoštovani!
    Eno ogromno delo si nalagate s tako čudovito predstavitvijo Knjige vseh knjig. Vendar pa je tempo besedil v obeh predvajanih posnetkih zelo hiter in so podnapisi prehitro preč.
    Vseeno pa je držanje Svetega pisma v rokah meni osebno bolj občuteno in tudi določene vrstice lahko ponovno prebereš ob branju, ko se hočeš bolj poglobiti. Za mlade je taka dinamika v video posnetkih verjetno bolj privlačna, ker so že iz gledanja televizije navajeni na bliskovito menjavo kadrov v prikazanem posnetku. Zame je to malce naporno. Vi pa kar pogumno delajte na tem in lep pozdrav Franc B

    1. Gospod Franc, hvala za odziv. Se strinjamo, da je tempo hiter. Ravno zaradi zgoščene vsebine si želimo celotnega prevoda, vključno z govorom. Poslušati razlago v slovenščini je precej lažje od branja podnapisov. Lep pozdrav!

  2. Zelo koristno. Se mi zdi, da je na kožo pisano današnji mladini. Je pa tipično za Američane, da prehitro govorijo ob razlagah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.