Sijaj Očetove ljubezni

Danes je velika sobota. To je zadnji dan velikonočnega tridnevja in dan pred veliko nočjo, ki je največji krščanski praznik. Na ta dan duhovniki zgodaj zjutraj blagoslovijo ogenj in vodo, s katerim verniki pokadimo in pokropimo svoje domove. K blagoslovu prinesemo velikonočne jedi, ki imajo posebno simboliko. Šunka predstavlja Kristusovo telo, hren nas spominja na žeblje, s katerimi je bil Kristus pribit, okrogla potica simbolizira trnovo krono in rdeči pirhi kaplje Kristusove krvi. Sobota je dan spoštljive tihote in celodnevnega čaščenja Jezusa v Božjem grobu. Tja je bil prinesen po smrti na križu na veliki petek.

Velika sobota se zvečer nadaljuje z velikonočno vigilijo, ki je najbolj slovesno bogoslužje celotnega cerkvenega leta. Prične se zunaj cerkve z blagoslovom novega ognja, v katerem zremo srčiko skrivnosti, ki jo bomo slavili celo noč – skrivnost Kristusovega vstajenja. Kakor plamen, ki použije drva, da izginejo in razsvetli noč, tako mi v velikonočni vigiliji prehodimo pot iz podzemlja, kraljestva smrti, do Očeta.

Izzivi:

  • Danes obišči Jezusa v Božjem grobu in nekaj trenutkov nameni premišljevanju njegovega trpljenja in smrti ter o upanju velike sobote na vstajenje od mrtvih.
  • Na čajno svečko napiši lepo misel ali citat iz Svetega pisma ter jo nekomu podari. Ne pozabi mu zraven podariti tudi nasmeha.
  • Med molitvijo se zahvali Jezusu za vso Njegovo neskončno ljubezen, ki nam jo daje.

Blagoslovljen dan!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Tudi jaz vam vsem želim blagoslovljene praznike in se vam zahvaljujem za ta čudoviti dar, ki ste mi ga poklonili v teh dneh , za “dar DELI JEZUSA”
    Vse dobro!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.