PRIČEVANJE: resnica = veselje?

Kaj je resnica?

Jezus pravi: “In spoznali boste resnico in resnica vas bo osvobodila.” (Jn 8,32)

Svojo izkušnjo spoznavanja resnice v današnjem videu s tabo deli Jernej Razingar

Blagoslovljen dan
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 6

 1. Pozdravljeni,
  Kaj je lepšega kot videti živo pričevanje in veselo vero mladih:)….naj bo današnji prisepevek vesela vzpodbuda za močno vero in hvaležnost, da jo lahko živimo.
  Blagoslovljen dan vsem,
  Karin

 2. Dragi!

  Spoznanje resnice res vodi k svobodi, to veš, ne misliš, to ni vedenje, ampak zavedanje, enostavno si v svobodi in prost, da delaš samo dobro, da se odločaš za dobro, vedno. To je po moje glavno, bitno. Celo prof. Ivančić je o tem govoril, da je naša najvišja odlika, kot človeka, originalnega, vrhunskega in neponovljivega bitja, da spoznam, se odločim in delam dobro! To veliko ljudi ne ve. Žal. Z zavedanjem, da je nam Življenje naklonjeno, da nismo v pasti, ampak da je vse dobro, da mi ne vemo, kako bo, ampak bo v redu, če to tako pričakujemo. Meni je bilo to odkritje, ko sem prišla do tega! Vsem želim to doživeti, saj ni težko, le zaupanje dati v roke Najvišjemu bitju, ki mu zapaš, je tako?

  Zato je nedvomno to prava pot, ki jo odkriješ in po njej hodiš, kot Jezus pravi, da je Pot, da je Resnica in Življenje. Dobesedno je. Ker to lahko že uresničuješ, ne nekje, nekdaj, nekako. To bi pa bilo preveč iluzorno, čeprav si tudi to naš ego lahko naslika, seveda. Žal se prevečkrat to lahko dogaja, ne pustimo, dovoliti ne smemo, škoda časa in izgube stika z ljubečim bitjem, ki nas opremlja za vse….

  1. Kako lepo in prepričljivo napisano, Cvetka. Čuti se izkušnja. Živite to, verjamem v vsako vašo besedo. Tako prepričljiv je bil tudi mladi Jernej. Človek dobi krila, ki posluša tako pričevanje.
   Vse dobro.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.