NAGOVOR: resnica = veselje?

Morda si se v življenju že kdaj vprašal, kaj je resnica. Je vse na tem svetu, v kar mi polagamo svoje upe in pričakovanja, resnično in nas izpolnjuje? Kaj pa se zgodi, ko se naše predstave o sebi in drugih ne uresničijo? Samo ena je Božja resnica, ki nam prinaša pravo veselje.

Izziva:

  • Razmisli o tem, kaj je resnica, smisel tvojega življenja – si stavil na prave karte?
  • Zmoli za to, da bi znal prepoznati resnico o sebi in pri tem pomagati tudi drugim.

Lep začetek tedna,
ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 4

  1. “Resnica vas bo osvobodila!” meni je to postalo jasno, zakaj je to rekel Jezus.
    Moje predstave o meni in drugih nimajo nič zveze s tem, kar v resnici sem jaz. Dokler gledam s sebičnim delom sebe nimam pojma o sebi, vsaj pravega ne. Ko pa luč resnice, ta žarnica v meni zasveti, potem pa ja, vidim drugače, spoznam najprej sebe v drugi luči in vse gledam drugače z to lučjo od znotraj presvetljeno, ne od mene, ampak od te božje Žarnice. Moram pa imet to žarnico prižgano, to je zavestno prinašat to luč v svet. No, vem, da je to mislil Jezus, ko je rekel, in svetlim vse postaja svetlo.

    Spoznanje sebe je res najpomembneje, ker potem vse vidim drugače. Zato pa vse poti vodijo k sebi, in Jezus je poudarjal, da če ves svet pridobiš, sebe pa pogubiš nisi nič naredil. Tudi jasno se vidi pri bolnikih, ki so npr. razdvojeni in begajo, ali pa so v blodnjah, oni so ločeni od sebe, ne živijo v enosti s seboj in pravim jazom, bi se reklo, nimajo te Luči od znotraj prižgane, vodi jih, če tako rečem “ego”, oz. drugi jaz, nepravi, ki manipulira z njimi kot hoče. Tu so npr. odvisniki, shizofreniki, bolniki pač. Zelo jim je treba pomagati, da uspejo priti do sebe, sami ne zmorejo.

  2. Bravo mladi fant. Bolje povedano kot marsikatera nedeljska pridiga! Resnica Božja je smisel. Biti kar sem. Domen, ostani v Gospodu.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.