NAGOVOR: resnica = veselje?

Morda si se v življenju že kdaj vprašal, kaj je resnica. Je vse na tem svetu, v kar mi polagamo svoje upe in pričakovanja, resnično in nas izpolnjuje? Kaj pa se zgodi, ko se naše predstave o sebi in drugih ne uresničijo? Samo ena je Božja resnica, ki nam prinaša pravo veselje.

Izziva:

  • Razmisli o tem, kaj je resnica, smisel tvojega življenja – si stavil na prave karte?
  • Zmoli za to, da bi znal prepoznati resnico o sebi in pri tem pomagati tudi drugim.

Lep začetek tedna,
ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

  1. “Resnica vas bo osvobodila!” meni je to postalo jasno, zakaj je to rekel Jezus.
    Moje predstave o meni in drugih nimajo nič zveze s tem, kar v resnici sem jaz. Dokler gledam s sebičnim delom sebe nimam pojma o sebi, vsaj pravega ne. Ko pa luč resnice, ta žarnica v meni zasveti, potem pa ja, vidim drugače, spoznam najprej sebe v drugi luči in vse gledam drugače z to lučjo od znotraj presvetljeno, ne od mene, ampak od te božje Žarnice. Moram pa imet to žarnico prižgano, to je zavestno prinašat to luč v svet. No, vem, da je to mislil Jezus, ko je rekel, in svetlim vse postaja svetlo.

    Spoznanje sebe je res najpomembneje, ker potem vse vidim drugače. Zato pa vse poti vodijo k sebi, in Jezus je poudarjal, da če ves svet pridobiš, sebe pa pogubiš nisi nič naredil. Tudi jasno se vidi pri bolnikih, ki so npr. razdvojeni in begajo, ali pa so v blodnjah, oni so ločeni od sebe, ne živijo v enosti s seboj in pravim jazom, bi se reklo, nimajo te Luči od znotraj prižgane, vodi jih, če tako rečem “ego”, oz. drugi jaz, nepravi, ki manipulira z njimi kot hoče. Tu so npr. odvisniki, shizofreniki, bolniki pač. Zelo jim je treba pomagati, da uspejo priti do sebe, sami ne zmorejo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja