Reci Jezusu: “DA”!

Gotovo se je tudi tebi že zgodilo, da se ti kakšna stvar oz. želja ni izpolnila po pričakovanjih, čeprav si to pričakoval. Si lahko razumel to dejanje? Si to razumel kot klic k spreobrnjenju? Jezus kliče vsakemu izmed nas: “Hodi za menoj!” (Lk 5,27). Kliče nas k spreobrnjenju. Spreobrnjenje se začne, ko postavim Boga v središče svojega življenja, ko Mu dovolim, da moje življenjske načrte zamenja z načrti, ki jih ima On zame. Spreobrnjenje je zaupanje, da Bog ve bolje od mene, kaj zares potrebujem in kaj je zame dobro, tudi če boli.

V današnjem evangeliju Jezus pravi: “Ne potrebujejo zdravnika zdravi, ampak bolni. K spreobrnjenju nisem prišel klicat pravičnih, ampak grešnike” (Lk 5,31-32). Prav vsi smo grešniki, zato nas Jezus dan za dnem vabi, da hodimo za njim. Sledimo Mu, saj Njegov kompas kaže v pravo smer.

Izzivi:

 • V tem postnem času poskušaj postaviti Boga in njegove načrte na prvo mesto. Ne bodi glavni ti, ampak Mu dovoli, da te On vodi. Hodi za njim in Mu zaupaj!
 • Težavo današnjega dne deli s prijateljem oz. družino in jo skupaj izročite Bogu.
 • Današnja molitev naj bo iskrena Hvaležnost Bogu za težko preizkušnjo, ki si jo dal skozi v svojem življenju.

Blagoslovljen in veselja poln dan!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 9

 1. Čudovito pričevanje, iskreno in odprto. Hvala ti Gospod za vse te ljudi, ki trpijo v raznih preizkušnjah. Pomagaj jim, da ne omagajo, ampak v njih najdejo tebe, spoznajo tvojo neizmerno Ljubezen. Bog je ljubezen, Bog je čudovit.

 2. Ob tem pa tudi jaz – čeprav je post – vzklikam “Aleluja!”. Jap, to je naš Bog. Hvala od srca za pričevanje in spodbudo.

 3. Čudovito pričevanje. Solze so kar same našel pot. Bog je res velik in vsemogočen. In ja, ko ti nalaga težke preizkušnje moraš še bolj zaupati. Hvala, g. Rok, polepšali ste mi dan!

 4. Ko odrinemo na “globoko”, v nas greje Njegov močan glas, toplota, luč, ki te vodi do vse te radosti, ki Ste jo danes zapisali, povedali, nam podarili.

  “Trikrat da; … greste v naslednji krog… OČE, SIN IN SVETI DUH!”

  Vtežkih preiskušnjah smo najbližje Njegovemu objemu (že dobljeno)!
  Bogu hvala!
  In Materi Mariji močno utripa srce! Kot vsem Materam, Očetom, ki z ljubeznijo sprejmejo to veliko DOTO!
  Poglejte danes to dopoldan, ta dan, obdarjen s čudeži-dež, sonce, sneg. dežna kaplja, ki polzi iz grma mačic,prvi zvončki, trobentice, ptica, ki te popelje v Nebeške speve, prav zdaj pa tudi petelin kikirika, pa ja ne “TRIKRAT”…, ne , še kar poje…!

  Prijazen pozdrav!
  S. Alojzija S.

 5. Rok hvala za iskreno deljenje svoje izkušnje z nami. To je velika spodbuda za vse! Bog je res velik. Velika je Njegova Ljubezen. Še posebej v trenutkih, ko nam je najtežje. Takrat je najbolj ob nas in nam pomaga nositi križ. Na koncu postane človek hvaležen za vsako preizkušnjo, saj nas le te vodijo bližje Njemu. Juhuhuuuu 🙂

 6. Ni vedno in povsod lahko Jezusu reči DA,
  ni vedno lahko reči-Jezus ves bom tvoj,tvoja bom vsa.
  A Bog za vse naše poti ve,on nas pozna,
  pot je včasih lepa,včasih trnova.
  A Bogu je potrebno zaupat,
  nikoli ni treba obupat.
  Res srečni smo,da imamo Prijatelja tam zgoraj,ker tam je naš Bog,
  vsak lahko reče-hvala za vse moj Oče,vedno bom tvoj otrok 🙂

 7. Bolečina in trpljenje nas naredi vedno močnejša.
  Poglejte dragi moji prijatelji,kako silna je moč molitve.
  Molitev nas osvobaja,spreminja in razsvetli vsak kotiček naše ranjene duše.
  Zelo pomembna je osebna molitev,vstopiti v notranjost,biti sam z njim.
  Odpreti okno vere,le tako se boš srečal z Očetom,začutil Jezusa v sebi.

  Ljudje smo kot angeli,če hočemo poleteti,se moramo objeti.

 8. TUDI MIDVA Z MOŽEM SVA IMELA PODOBNO PRIIZKUŠNJO PRED 17LETI IN POL TUDI MIDVA SVA NAJINEGA 4 OTOKA IZROČILA BOGU IN GODPODU REKLA DA IN ZMOLITVAMI IN PROŠNJAMI NAS VSEH DOIMAČIH IN PRIJATELJEV IN MOLITVENE SKUPINE In TUDI MLADI IZ VSE EVROPE NA SREČANJU V RIMU Z GOSPODOM URANOM KJER STA BRAT IN SESRTA PRIŠLA PRED AMBON IN PROSILA Z TISOČIMI MLADIMI ZA NJEGOVO ZDRAVJE SMO BILI USLIŠANI IN ZDAJ JE SIN ZDRAV MOČAN FANT KI PRI SVOJIH SKORAJ 18 LETIH ŠE VEDNO MINISTRIRA IN POMAGA V ŽUPiNIJI RES SILNA IN MOČNa JE MOČ MOLITVE in GOSPODU ŠE ENKRAT HVALA ZA TO TEŽKO PREIZKUŠNJO . RES VSE JE V NJEGOVIH ROKAH.

  1. Šele danes 16.2. sem poslušala to krasno pričevanje ob katerem sem s solznimi očmi vklikala ZAHVALO BOGU za vse kar nam pošilja.Res naš Bog je Velik in Usmiljen in Dobrotljiv.Izročajmo mu naše najdražje v naročje Njega,ki najbolj ve kaj je dobro za nas.Tudi v mojem življenju je Bog storil čudovita dela ,največkrat v preizkušnjah ,ko je zasijala luč Božjega dotika.Hvala Vsemogočnemu Bogu!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.