Pridi ven

Na današnjo tiho nedeljo te Jezus vabi, da prideš ven iz svoje cone udobja in varnosti ter skupaj z Njim prehodiš preostanek postne poti. Vabi te, da skupaj neseta tvoj križ, pri tem pa ti daje obljubo, da bo s teboj tudi, ko ti bo hudo in se boš zlomil pod težo križa.

Si pripravljen, da v tem tihem tednu utihneš in prisluhneš Božjemu povabilu, da prideš ven?

Izziva:

  • Danes (in skozi ves teden) se še posebej potrudi umakniti od hrupa in v tišini prisluhniti Božjemu glasu.
  • V današnji molitvi predaj Jezusu svoj križ in ga prosi, da ga neseta skupaj.

Pridi ven tudi ti!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 2

  1. Dobri Jezus. Vabiš me, da bi skupaj prehodila pot. in bi skupaj nosila križ, ki je mnogokrat pretežek. Mislim, da bi to zmogla. Skupaj sva že kar nekaj časa. Pot s tabo je lažja in križ v dvoje je lažje nositi. Ko pademo se zopet poberemo, Ti nam daješ moč in pogum. Ti nas vodiš skozi življenje Ne živimo v foteljih, ki so udobni in v njih radi udobno sedimo. Ležimo radi v udobnih posteljah. Ne pomislimo, da v življenju ni vse udobno. Na vse mogoče načine nas vabiš, da se umaknemo iz udobja v resnično življenje. Za resnično življenje smo slepi in mislimo, da bomo z udobjem vse spremenili. Vendar ni tako.

  2. Sprejet življenje tako kot je. Pred križem pa ne bežati, ampak ga gledati, premišljevati, lahko tudi pod križem, ob Jezusovih nogah, mislim. Da pride do kakšne spremembe je potrebno pa spremeniti svoje dosedanje prepričanje, ki je privedlo do bolezni.Nujna je sprememba v eno smer, to pa zahteva spremembo mišljenja.
    Lahko je dolgotrajno, je pa osvobajajoče, če se za to odločimo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.