Prepoznaj svojega Odrešenika!

Danes bomo praznovali sveti večer. To bo večer, ko bodo minevale še zadnje ure, preden bomo končno dočakali rojstvo našega Odrešenika. Ali se tvoje srce kaj radosti? Ali resnično verjameš, da bo to dete prišlo na svet tudi zate in za vsakega izmed nas. Ali verjameš, da nas želi rešiti iz oblasti teme in nam podariti mir srca?

Usmiljeni Bog ni pozabil svoje svete obljube. Zaharija v svojem slavospevu, poln Svetega Duha, napoveduje, da je prišel čas odrešenja njegovega ljudstva. Čeprav jim je bil prihod Jezusa napovedan po prerokih, vemo, da Judje v njem, malem detetu, niso prepoznali svojega Mesije. Ta večer tudi k nam prihaja Odrešenik. Ne bodimo kot tisti, ki Božje besede niso slišali ali razumeli. Naj se ljubi Jezušček jutri rodi tudi v naših srcih!

Izzivi:

 • Danes ne posvečaj preveč časa zgolj pripravam na večerjo in praznovanje. V svojem srcu pripravi prostor za Jezusa.
 • Povabi koga k polnočnici ali se s povabilom, lepo besedo ali voščilom spomni na koga, ki je na ta sveti večer osamljen. Deli radost!
 • V miru zmoli rožni venec, še posebej za tiste, ki v Jezusu še niso prepoznali svojega Odrešenika.

Želimo ti vesel in blagoslovljen sveti večer!

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 4

 1. Ekipa !!!!!!!!!!!!! Bog naj vam obilno povrne za milostno DELJENJE JEZUSA.
  Blagoslovljen Božič, ki naj bo naš vsakdan.

 2. Hvala ti,dragi brat,da si tako čudovit razgled delil z nami,pa ne samo to,tudi govor se me je globoko dotaknil,ker sem vse razumela,končno.Aleluja

 3. Matevž, hvala ti, da si med nas prinesel projekt #deliJezusa. Da si verjel v uspeh in da si žrtvoval toliko časa, skrbi, naporov in dogovarjanj za to, da so naša srca lahko nagovorjena. Bog, ki vidi na skrivnem, naj ti povrne!

 4. Dragi Matevž in sodelavci DELI JEZUSA. To je to, sem si rekel ob Tvojem predbožičnem oznanilu. Jezus je prišel v štalo, ki je podoba človeka pa tudi današnje družbe. Koliko je navlake, ropotije… večkrat tudi smrdi. In vendar je ta štala postala svetišče, ker je vanjo vstopil Bog po svojem Sinu Jezusu. Po sodobnih medijih lahko vstopa tudi v današnji svet in ga spreminja…
  Pogumno naprej, odkrivamo talente, ki jih premore tudi slovenski prostor. Naj bo to vremenska napoved, ki bo odprla nove poglede na raj po Triglavom.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.