Preizkusite me

Predstavljajte si, da pride nekdo do vas s povabilom, da spremenite tok življenja (da se odrečete dosedanjemu življenju – varnemu finančnemu položaju, načrtovanju svojega življenja). Želi, da hodite za njim. In ta nekdo je Jezus. Precej težko, kajne? Pa četudi vam obljubi, da vam ne bo ničesar manjkalo in da za to potrebuje le vaše srce in zaupanje. Vendar pomislite, kako lahko preizkusite svojo vero v Božjo previdnost, če vam je že vnaprej znano, kaj bo in imate že toliko svojih načrtov.

Ali zaupaš, da te Bog ljubi, da si Njegov Božji otrok? Če je tvoj odgovor da, Mu daj priložnost, da ti to dokaže. Preizkusi Njegovo ljubezen. Mogoče ima zate pripravljeno drugačno pot, kot si si jo zamislil sam. Naj bo ta milostni čas priložnost zate, da se ustaviš, se odločiš Zanj in se Mu prepustiš voditi. Predaj Mu svojo voljo in skupaj ugotovita, kaj Jezus želi zate. Daj Mu priložnost.

Izzivi:

 • Z vero in zaupanjem daruj desetino svojega zaslužka v Božje namene in se Bogu zahvali, da to lahko storiš.
 • Izroči svojo voljo Jezusu, skupaj odprita Sveto pismo in razmišljaj o besedah, ki ti jih je namenil.
 • Jezus je veselje. Izberi ustvarjalen način, kako boš danes razveselil svojega prijatelja.
 • Razmisli o ljudeh, ki so zavrženi in zapuščeni od sveta iz različnih razlogov. Kaj jih je pripeljalo do tega? Zmoli s srcem za vse te ljudi, da tudi oni najdejo svoj smisel v življenju.

Pogumno z Jezusom. Njegova pot je varna!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

 1. Spoštovana gospa Mojca!

  Občudujem vas od prvega dne, ko sem vas videla.
  Resnično žarite tisti Slomškov rek: “Če hočeš druge vneti, moraš sam goreti”.
  Hvala za vse vaše spodbude.
  Vse dobro.

  p.s.
  Super ženska ste. Objem

 2. Ja, res je težko vedeti, kje so Božji nameni, npr. vsem ljudem javno nedostopno, torej netransparentno poslovanje dobrodelnih organizacij te spravlja v dvom, zato ne dam, ali včasih, češ, pa naj majo, čeprav si rečem, kam gre to, zaposlenim na dobrodelni organizaciji, moja žena pa ni zaposlena, jaz le polovično iz svojega sp, ali gre res za lačnega, za šolstvo revnih ipd., potem če kdo prosi kruh, vodo, ni problema, dam, a takih skoraj ni, več pa ne zaupam, ker … glejte kako se dela z denarjem v javnih inštitucijah države, ver, društev, hitro se najde prisklednik, sistem pa ga bolj ali manj ščiti.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.