Pravi vzorniki

Vsakdo od nas najverjetneje ima oziroma je vsaj v mladosti imel svojega vzornika. To je lahko bila neka popularna oseba, dobri prijatelj ali drug vzornik, čigar delo, podoba ali talenti so nas navdušili. V vzornikih po navadi iščemo nekaj več, česar sami nismo sposobni. Nekaj, kar si močno želimo pridobiti in občudovati. Katere lastnosti imajo današnji vzorniki? Kakšne slike visijo na naših stenah? Ali je med njimi tudi križ?

Janez Krstnik je zaprt v ječi. Zanima ga le, ali je Jezus tisti, ki mora priti. Morda je pričakoval, da bo Mesija prišel kot mogočen vladar. Zgodilo se ni ravno tako. Jezus je bil tisti, zaradi katerega so slepi spregledali, hromi shodili, gluhi slišali, mrtvi obujeni. On je bil tisti, ki je oznanjal blagovest ubogim. Ni slabo za vzornika, kaj? Ne bodimo kot “trst, ki se v vetru maje” (Mt 11,7). Ne prilagajajmo svojega navdušenja le trenutno popularnim idealom v družbi. Naj bo naš stalni vzornik Jezus na križu. On je vedno z nami in nas bodri. Daje nam upanje, ki ga potrebujemo. Z njim nas vedno znova odrešuje.

Izzivi:

  • Čez dan razmisli o svojih življenjskih vzornikih. Katere lastnosti pri njih občuduješ? Zamisli si, kakšen vzor ti je lahko Jezus ali njegova mati Marija. Danes jima poskušaj biti podoben vsaj v eni stvari.
  • Premisli, v čem si ti lahko dober vzornik drugemu. Nekomu to pokaži, npr. z besedo ali dejanjem, svojim zgledom vere in prepričanja v prave vrednote.
  • Zahvali se Bogu in zmoli desetko rožnega venca za vse dobre vzornike v tvojem življenju, ki so prispevali k tvoji duhovni rasti in ti s svojim zgledom pomagali.

Deli blagovest in mir!

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Najboljši vzornik je tisti, ki dela kar govori, pa z ljubeznijo, to se pa čuti. Tako da ga ni težko prepoznat, če imaš kaj srca še prostega za Boga oz. resnico.

    Hvala za razmišljanje, vsaj mi, ki smo odrasli in stabilni, kolikor smo, se lahko zanašamo na Jezusa, ki je najboljši zgled, potem bodo tudi drugi videli in vedeli, po naših delih. Ni treba dolgo razmišljat, zame je bil en tak zgled, ki mi bo vse življenje ostal g. nadškof Šuštar, on je bil in bo ostal zame svetla zvezda.
    Drugače pa najdeš ob poti življenja take zvezde, le malo je treba se ustaviti in prisluhniti kakemu srcu…

    Hvala za delitev lepih misli.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.