Po Kristusovih stopinjah v Jeruzalemu – Via Dolorosa

Jezus je križ nosil po običajnih poteh, po poteh, kjer se je že prej sprehajal. Tudi od nas želi predvsem, da bi ga srečevali in bili nanj pozorni na svojih vsakdanjih poteh. Odprimo svoja srca, da bomo opazili njegovo prisotnost in živeli z njim.

Brat Jan Dominik Bogataj se danes javlja s poti Jezusovega križevega pota.
Preberite si več o avtorju.

Veliko poguma,
ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Bravo, točno to, odpret moramo svoja srca, da zaznamo njegovo prisotnost med nami, pri sebi in pri bližnjem.

    Tako je, če nismo voljni, pripravljeni zaznat pot ne bomo doživeli, gre življenje mimo nas. Mi pa imamo čustva zato, da prepoznamo, imamo duha v sebi, ki zazna več kot naša čustva npr in razum, um in svobodna volja.

    Odgovorni smo za to, da pri sebi damo na razpolago čas, pozornost, da se usmerimo že zjutraj, da bo naš dan potekal v miru, ki smo ga npr. zjutraj v meditaciji, molitvi zaznali in nosimo to v srcu, da ostaja odprto za vplive od zunaj, naravnano na dobroto, mir. To so Jezusove, presežne vrednosti, v nas, po katerih božji duh vstopa v nas in po nas do sveta. Tako tudi prinašamo to, kar imamo v sebi v okolje, kjer smo in kar smo.

    Nič drugega kot to ni treba narediti, da ostajamo v božji prisotnosti. Pa veliko veselja pri tem ostajanju. Saj Jezus pravi, ostanite v meni in potem bom jaz v vas…..kako enostavno prevedeno, a?
    Pa če imamo negativne, slabe misli ali situacije, jih prevedemo oz. si povemo v to situacijo dobro misel in z zavedanjem, da sem božji otrok, dedič nebes, nad katerim ima Oče veselje, torej sem vreden., spoštovan in cenjen. Ceniti in spoštovati se moram zato sam in tako živeti, kot spoznam, da sem spoznan!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.