Po Kristusovih stopinjah v Jeruzalemu – Getsemani

Jezus je klečal v vrtu na Oljski Gori, sam sredi starodavnih oljk … v pogovoru z Očetom. Po bridkem notranjem boju je zaradi ljubezni do nas in popolnoma svobodno svojo človeško voljo spojil z Božjo. S tem je tudi nam dal zgled, da v najtežjih trenutkih sprejemamo Božjo voljo, čeprav je ne moremo doumeti.

Brat Jan Dominik Bogataj nas bo tokrat popeljal na kraj, kjer je Jezus za nas potil krvavi pot – vrt Getsemani.

Več o avtorju na www.pridi.com/avtorji/.

Pojdimo z zaupanjem v boj,
ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

  1. Izročiti se ali ne popolnoma Bogu svojem Očetu, je velika dilema, vsaj pri starejših, ki smo bili vzgojeni tudi v napačni bogaboječnosti.
    To dilemo si s težavo lahko rešim samo, ko pomislim na mojega sina in ugotovim, da bi dal zanj vse tudi življenje, da ko delam tudi mislim nanj (na vse moje otroke), a on tega najbrž ne čuti, ker v vsakodnevnem življenju najbrž misli, da sem njegov sovražnik v malem, ker mu prigovarjam, kaj prepovedujem, ukazujem, imam svojo logiko, pogled na svet itd.. In ko ugotavljam, da on tega ne more razumeti, tako kot tudi jaz ne morem razumeti svojega Očeta, takrat se šele lahko počasi približujem v izročanju sebe Njemu. Takrat se tudi laže približujem in prepuščam Njegovi volji.

  2. Današnji nagovor je prav namenjen mojemu trenutnemu čutenju in razmišljanju. Bog ve zakaj, jaz pa spoznavam. V vsej človeški namoči ob preizkušnjah nam pošlje namig, kot ga je meni danes, po vaši zaslugi, dragi sodelavci PRIDI. Hvala vam!

  3. Trpljenje je dobilo tam v oljčnem gaju,tam na vrtu Getsemani nek pomen in vrednost spravne
    daritve.Njegova bolečina in smrt sta bili največ,kar je lahko storil za brate in najlepši poklon
    ljubezni do OČETA.Žrtvoval je svoje bivanje na zemlji in na križu je ljubezen dosegla najvišjo točko.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.