On si upa

Na lokalni cesti sta trčila motorist in osebno vozilo.
Včeraj nov bombni napad v Siriji.
Vremenoslovci napovedujejo še en orkan.

To so besede, ki jih lahko vsak dan beremo na naslovnicah časopisov. Pa je res, da se na svetu dogajajo samo še slabe stvari? Je res, da drug v drugem ne znamo več videti ničesar dobrega? Ali sploh še znamo pristopiti do bližnjega, si vzeti zanj nekaj minut in mu narediti dobro delo?

Danes vam predstavljamo Žarka Trušnovca. Poleg redne zaposlitve se ukvarja tudi s prostovoljstvom. Je gorski reševalec in psiholog. Za svoje delo je bil nagrajen s srebrno plaketo Targa d’Argento, ki jo podeljujejo sodelujočim pri nevarnih reševanjih ljudi. Žarka je na svoji pustolovščini srečal naš znanec iz prejšnjega tedna, prikupni serafinček. Kako je potekal njun pogovor, si lahko ogledate v gornjem videu. 

Želimo ti drzen začetek adventa!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 2

  1. S hvaležnostjo za sleherno stvar, za vsakega in vse, kar nam pride naproti v dnevu, se nam odpirajo vrata do ublažitve stresa, ki je tudi del teh negativnih stvari, ki se pripeljejo mimo vsak dan.

    Povezovanje z drugimi, iskren odnos do njih in sebe, upanje, optimizem nas navda z zmanjšanjem stresa in ublaži posledice le teh.
    Stres pa povzročijo tudi zunanji dejavniki kot notranji. Ni jih malo, zato se splača prepoznavat in priznati pozitivne dogodke in izkušnje v našem življenju ter ljudi in mesta, vključena v to. Je tako?
    Se strinjaš. Poskusi, če ti je kaj do sebe.

  2. V življenju se skoraj vsak dan srečujem z različnimi ljudmi, ki jih je doletela različna usoda. Čeprav to preberem le na papirju je del mene in s tistim sočustvujem. V srcu si želim, da bi tudi za tega človeka , ki je sedaj v stiski prišel dan miru in bi imel upanje, da bi živel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.