Nimaš dovolj moči

Nekdo te je ustvaril za srečo! Bog. Podaril ti je življenje, družino, prijatelje, vodo, zrak, vero … Obstaja pa tudi nekdo, ki ti hoče to podarjeno srečo odvzeti. To je hudič.

Vsak človek ima izkušnjo skušnjav. Ta in ona stvar ga mika, vleče in se kaže kot nekaj dobrega, plemenitega … čeprav ve, da ni. Hudič uporablja tisoč in eno taktiko, da bi človeka na eleganten način spravil proč od Boga, pristne ljubezni in sreče.
Ne daj se mu, upri se! Vendar ne sam, da ti ne zmanjka moči. Skušnjava človeka pogosto muči toliko časa, dokler je ne premaga. Upri se z Jezusom, z Njim si najmočnejši. Prav tako se upri KOT Jezus: odločno, brez kompromisov, brez “pogovora” s skušnjavo in z Božjo besedo: “Pisano je: Gospoda, svojega Boga, môli in njemu samemu služi!” (Mt 4,10).

Izzivi:

 • Premisli in poimenuj svoje najpogostejše skušnjave in svoja šibka področja.
 • S pomočjo Svetega pisma poišči citat, ki te nagovarja in ga pošlji prijateljem po SMS, e-pošti, Facebooku, Twitterju …
 • V molitvi prosi Jezusa, da bi tebi in bližnjim pomagal premagovati skušnjave.

Blagoslovljeno nedeljo želi
ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 2

 1. Gospod, hvala ti za mlade, ki dopustijo, da jih oblikuješ. Prosim te, pomagaj vsem, ki te iščejo in jim pojdi naproti s svojo Ljubeznijo.

 2. Kar na pot, še je čas, sedaj me kliče, kaj bom naredila, vabilo mogoče ne bo več tako močno, tako iskreno, boljše, da grem z Jezusom nocoj, ne sama, varneje je v dvoje. Saj sem samo človek, zato. Da ne bodo drugi rekli, ali pa sama, saj sem samo človek, kako bom.
  Z Jezusom zmorem vse. Je res?

  Pustim se prepričati že nocoj, če še ne vem, zjutraj ponovim in tako naprej vaja od zvečer pa spet zjutraj in vztrajam.
  Potem bo že uspeh, zagotovo vem, da bo. Tudi avto sem se učila voziti na izpitu s ponavljanjem. In to ne le 3x, veliko sem imela ur, da je bil izpit uspešno zaključen.
  Pogum dragi brat, sestra.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.