Modri in razumni

Težko je napolniti čašo, ki je že polna. Velikokrat so “čaše” najbolj učenih, pametnih, nadutih in vase zagledanih že tako polne, da v njih ni prostora niti za Boga. V njihovih srcih Bog počasi prehaja v pozabo.

Ampak Bog vendarle vseskozi čaka, da odpremo srce – da lahko On pomeče slabe stvari ven in naredi prostor za svojo ljubezen. Poskusite, čisto preprosto je.

Izzivi:

 • Stvari, ki jih lahko narediš danes, ne preloži na jutri.
 • Naredi nekaj, česar sicer ne bi naredil (npr. zato, ker se ti zdi pretežko).
 • Zmoli očenaš za vse velike znanstvenike, da bi dobro opravljali svoje delo.

 
Blagoslovljen dan.
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Vir slike: https://www.flickr.com/photos/sarath_kuchi/8266746948/.

Komentarji 10

 1. Kako zelo so resnični vsi ti stavki g. Gregorja. Njegova današnja misel me je spomnila,ko sem pred leti prebrala knjigo MOMO (Mihael Ende). Že dolgo se zavedam, da ne želim živeti v svetu sivih ljudi…še danes ustavljam vrtiljak s katerega želim izstopiti. Verjemite ni lahko, ampak nujno potrebno, če ne želiš izgubiti nasmeha, vonj narave, čas za ljudi, pogovor, vero in kar je najhuje, da izgubiš sam sebe. Stopiti na drugi tir, ni sramotno, je nujno, če želiš preživeti in znova zaživeti.

 2. Kako resnična je vsebina, ki jo pripoveduje g. Čušin. Tudi jaz sem bila v tistem mračnem svetu, in sem mislila, da sem srečna, v bistvu pa sem bil vedno žalostnih oči. Ko pa sem (nevede in nehote) svoje srce malo odprla Jezusu (nekoč na vrtu, ko sem se čisto iz veselja za lep dan in za metuljčke in rožice, s pogledom dvignila v nebo in se zahvalila Bogu za vse to), je bilo dovolj, da je Gospod, moj Bog, postal moja Pot, Resnica in Življeje, moj smisel in cilj, moja radost in ljubezen.
  Nič več ni temačnosti, v najbolj temni temini, je sončna svetloba – to je ON, ki je nedopovedljivo ČUDOVITI, USMILJENI, LJUBEČI IN DOBRI JEZUS z MARIJO! Hvaležna Ana

 3. Da, čisto preprosto-brez analiziranja imej odprto srce, pa tudi če je prepolno nemoči, bede, nerazumevanja, razdajanja, potrpežljivosti… Bodi mali človek med velikimi, opazili te bodo, še posebno On, ki nam podarja neizmerljivo moč. Pri meni je to preverjeno. Ko mi je najhujše samo vprašam:” Ali je s Teboj moj Jezus to kaj težkega?” Kje si zdaj? Ne preizkušam Te moj Bog, samo pomagaj mi. Si mogoče na dopustu? Zakaj v Nebesih nimate mobitela?
  Sama zdaj lažje plujem proti toku razburkanemu življenju, ko se trudim sprejeti Resnico, da brez Njegovega rešilnega jopiče preprosto ne gre. Hvaležna in srečna sem, da sem padla med otročiče.
  Enostavno g. Čušin. Ponižala sem se, prišli so, tu so.

 4. KAKO MODRE IN VELIČESTNE BESEDE,NAVDIHNJENE S SVETIM DUHOM.JA ,TAKO PREPROSTO JE,POVABIŠ GA V ODPRTO SRCE IN SODELUJEŠ V ČIŠČENJU UMAZANIJE.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.