Križ je blagoslov

Danes goduje sveti Janez od Križa, ki nas močno nagovarja: “Nikoli ne bodi zadovoljen s tem, kar veš o Bogu, temveč bodi zadovoljen s tem, kar o njem ne veš.

Bolečina ljubezni se ne pozdravi drugače, kot z navzočnostjo in obliko. Skrivnost življenja je v tem, da ga prejmeš takšnega, kot je.”

Križ ni le bolečina. Je največji blagoslov, ki ga lahko prejmemo. Križ je razsvetljenje naših grehov. Sprejmimo ga z ljubeznijo, saj je to največji dar in najsvetejši prejem svete ljubezni.
Si pripravljen sprejeti križ ljubezni, ki je neskončna in nedoumljiva našim srcem? Prijatelj, ne zanemari križa ljubezni. Z ljubeznijo nosi svoje spoznanje. Jezus nas uči: “Moj jarem je prijeten in moje breme je lahko.” (Mt 11, 30).

Izzivi:

  • Prosi Jezusa, da ti pomaga pri spoznavanju svojih grehov.
  • Danes se na poti spoznanja, ki vodi k Bogu, priporoči svetemu Janezu od Križa.
  • Poklekni pred križ in predaj svoje breme, žalost, jezo, bolečino, negotovost … Jezusu. Nisi sam prijatelj, nad teboj bedi Ljubezen.
  • Ne prenehaj se veseliti niti za trenutek.

Jezus Kristus te ljubi. Amen.

ekipa#deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Tako je, če dam srce Bogu bodo moje želje božje želje, oz. božje želje moje želje, še bolje!Tako bo manj prostora za zle misli, nekontrolirane navade, naša stara narava bo prešla, ker bo božja prevzela vodstvo, ker je močnejša, oblast bo prevzel Duh božji v nas, če mu pustimo: Kristus je prvi v novi naravi.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.