Jezus je skrit

Jezus je skrit našim telesnim očem. Skritega ga je Marija devet mesecev nosila pod srcem. Skritega ga prejemamo v sveti evharistiji, da ga potem tudi mi nosimo v sebi. Najprej zase, saj smo brez njega nemočni, potem pa tudi za ljudi okrog nas. Odprimo oči vere, da bomo znali videti njegovo delovanje.

Izzivi:

 • Jezus deluje v našem življenju, čeprav tega včasih ne opazimo. Premisli, kje in kako deluje v tebi in se mu za to zahvali.
 • Odpri Sveto pismo in preberi nekaj vrstic. Poslušaj, kaj ti Jezus govori po njih. Ne zanašaj se nase, ampak sprejmi Njegovo pomoč.

Naj se tvoje srce veseli v tebi!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 7

 1. Jezus,tvoja ljubezen je tako milostna,da prideš k vsakemu človeku in v vsak kotiček človeka.
  Večkrat pa se zgodi,da se tega ne zavedamo.Naredimo mu prostor tam,kjer smo najbolj nemočni in se mu prepustimo,da vstopi v naše srce.Velikokrat,ko je moja vera mlačna ponavljam besede”:Jezus,vstopi v moje srce.”
  Največje bisere naredi BOG iz naših bolečin,šibkosti,nemoči-če mu jih podarimo.

 2. Hvala za pričevanje.

  (Pomislila sem, da bi imeli nagovori podnapise, da bi jih razumeli tudi gluhi.)

  Vse dobro, Anita

  1. Gospa Grum,
   hvala za vaš komentar, Vsi videoposnetki že imajo podnapise. Vklopite jih s klikom na gumb “Podnapisi / Captions” v spodnjem desnem delu video predvajalnika – levo od belega zobnika (nastavitve).

   Vse dobro v prazničnih dneh želimo,
   ekipa #deliJezusa

 3. Gospod dolgo deluje na skrivnem v naših dušah, da se potem lahko razodene, ko je čas za to. Bodimo pozorni na to v življenju, opaziti moramo.

  Vera je tista, ki osmišlja, oživlja in kliče k bivanju stvari, ki ne obstajajo, dela vizije in načrte in v duši je smisel, le poiskat ga je treba, dokopat se do njega.
  TI ga nosiš in ga imaš, ki to bereš. Verjemi.

 4. Hvala Marko za to čudovito pričevanje. Vemo da Jezus dela velike in nepredstavljive reči, ampak (vedno je ampak, ker smo žal samo ljudje) šele pričevanje nas zares prepriča. In to ne kar eno pričevanje nekoga tam daleč in morda nekoč davno, ampak pričevanje človeka, ki je med nami, ki ga poznamo in kjer ni več nobenega ‘ampak’. Ostane le neizmerna hvaležnost Očetu, Sinu in sv. Duhu za vse kar imamo in nam daje zvrhano in potlačeno.

 5. Hvala, Marko, za tvoje pričevanje. Besede so sedle prav do srca.
  Ja, Jezus res deluje skrivnostno in neprecenljive stvari; če ga z iskrenim srcem prosimo in se mu prepustimo.
  Sem/smo/ veseli, da te poznamo.

  Blagoslovljene praznike. Naj Luč miru sveti celo leto!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.