Jezus je ogenj

V današnjem evangeliju Janez Krstnik napoveduje, da bo Jezus krščeval z ognjem in Svetim Duhom. Ogenj je dar Svetega Duha in pomeni, da Jezus za nas želi strastno življenje, da bi ga živeli v vsej njegovi polnosti. Adventni čas je znova priložnost, da očistimo svoja srca vse zemeljske navlake. Samo tako bo Jezusov prihod lahko v naših srcih vnel ogenj Svetega Duha. Ta nam bo dal moč in pogum, da bomo vsak svoje poslanstvo opravljali z vsem žarom in s svojim življenjem pričevali za največjo Luč, Kristusa.

Izzivi:

 • Danes se odloči in napravi nov korak pri pospravljanju vse navlake v tvojem srcu.
 • Zmoli eno od molitev k Svetemu Duhu in ga prosi za dar ognja in moči, da boš svoj poklic ali poslanstvo opravljal z veseljem in navdušenjem.

Naj danes v tvojem srcu žge ogenj!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

 1. Tako. In gledat na konec svojega življenja, ki je itak kratko. Če bomo gledali na konec bomo živeli disciplinirano in vredno življenje jagnjeta, ki nas je odrešil. Potem bomo tako živeli, da bo imeli naše življenje ceno, vrednost, vsak dan bomo opravljali delo in bo cilj dosežen.
  Tudi sekači, ko gredo posekat drevo zasečejo in sekajo in sekajo, in tisti čas ni manj vreden, ko se trudijo, kot ko je drevo posekano.
  Torej, glej Jagnje božje, kot je rekel Janez Krstnik, ki odjemlje grehe sveta, tudi danes, tudi tebi. Tudi če si ti zdi, da se počutiš danes slabše, ne tako močnega, bolnega morda, vseeno je zate vredno jagnje, ne glede na tvoje počutje!
  Zavedanje tega te ponosi v nov dan, v nov teden, v novo leto, v nov zagon, ko gledaš proti cilju in se ne daš premotiti reklamam, zunanjim vplivom, ki nimajo pomembnosti za tvoje življenje, ki so sami sebi namen.

  Pa veliko discipline in radosti ob premagovanju skušnjav od zunaj!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.