Jezus je izviren

Gospod ima za vsakega izmed nas pripravljen načrt. Ali verjameš v to?

Verjetno se vsakemu od nas kdaj zgodi, da podvomimo in imamo občutek, da se pri nas nič vznemirljivega ne dogaja, se prepuščamo vsakodnevni rutini in imamo mogoče celo občutek, da je Bog pozabil na nas.

Pa ni! Božje delovanje je tiho, počasno, prikrito in nam ljudem vedno nedojemljivo. Po navadi ga prepoznamo šele, ko se ozremo nazaj in se nam posveti, da je bilo vse z namenom in po Božji volji.

Pomembno je, da tudi v trenutkih, ko se nam zdi, da se pri nas nič ne premakne, ohranimo zaupanje v Boga in se veselimo prihodnosti, ki jo ima pripravljeno za nas.

Izzivi:

 • Na kakšen način pa tebe preseneča Gospod?
 • Danes popolnoma predaj svoje načrte Bogu in se pusti presenetiti, kaj bo pripravil zate.

Gospod bo poskrbel zate, zaupaj!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 2

 1. Razpoložiti se moramo za Gospoda, da lahko kaj vidimo in slišimo z notranjim očesom. Točno tako.
  Že po naravnem moram nagniti uho in poslušat, če hočem slišat koga, ki mi želi kaj sporočiti, je tako? Kaj šele v duhovnem svetu, tam je potrebno izostriti notranje uho in srce razpoložiti pričakovanju, potem že nekaj slišim. Ja, potruditit se je treba, kot za vsako stvar.

  Če veš, da boš nekaj dobil, potem se splača, že v naravnem. Toliko bolj v duhovnem, ki je pa trajna dobrina, kar dobim.

  K temu drugemu stremimo, da bomo imeli tudi notranje oko izostreno za poglede božje, ki segajo do nas in naših bližnjih, potem bomo morda res občutili božji dotik hitreje.

  Še slovenski pregovor pravi, da se čevelj brez muje ne obuje. Toliko bolj za vse drugo velja isto. Se pač ne da plačat in vzet iz polic duhovnih vrednot in darov, ki ostanejo za večno. Vsaj potruditi se moramo za njih, segati po njih, potem že kaj dobimo ob svojem času, je pa toliko bolj dragoceno.

 2. Gospod dela velike reči.Ko se nam nekatere stvari zgodijo,se niti ne zavedamo.Ko pa pogledamo nazaj v življenje ugotovimo,da je to Božja volja.A prevečkrat smo nezaupljivi.
  Takoj zahtevamo ,da se nam zgodi po naši volji.Vendar tako ne gre,Gospod je počasen,milostljiv in tako velik “gentlmen”.

  Ko pa bomo stali pred sodnim stolom zgodovine,bomo osupli in začudeni prepoznali JEZUSA KRISTUSA,ki smo ga ljubili ali morda včasih prezirali v revežih.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.