Jezus je car

Kako zelo nam ugaja, ko nas hvalijo in častijo naše dosežke. In kaj vse smo pripravljeni žrtvovati, da pridemo do pohvale, do slave. Mnogi žrtvujejo svoje otroštvo, mladost in družine, da dosežejo zastavljeni cilj, ki jih vodi v slavo. Gredo do te meje, da izgubijo sami sebe, vendar je vredno slišati: »Ti si car!« Ali je vse to res naša zasluga? Kdo nas je ustvaril in nas obdaril z mnogimi darovi in talenti?

Jezus je naredil mnoge čudeže, ozdravil bolne, nahranil lačne, dal življenje za vse nas. In za to ni želel prav nobene hvale in slave. Ponižno je sprejel naše grehe in ponižno čaka, da mu namenimo samo pogled, samo toplo besedo.

Kdo je potem pravi car?

Izzivi:

 • V tem tednu naredi dobro delo in nikomur ne povej za to. Naj ostane to samo za Jezusa.
 • Pojdi pod križ in se poglobi v Njegovo ljubezen. Če ne veš, kaj bi Mu rekel, Mu nameni topel nasmeh. Verjemi, da ga bo opazil.

Bodi ponižen, car je samo eden!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

 1. Spoštovani g. Matej.

  Me veseli vaše razmišljanje o Adventu, rad bi vam pa dobronamerno rekel o hudi slovnični napaki, ki se vrsto let pojavlja v pogovornem jeziku. Na 1.27 minuti rečete: Tu je govora o tipu…. Prav je: Tu je govor…, ker gre za samostalnik moškega spola ednine, imenovalnik.

  Vas lepo pozdravljam in želim vse dobro,

  Miro

 2. Njegova bolečina in smrt sta bili največ,kar je lahko storil za nas in naljepši poklon ljubezni do Očeta.Vse to je na kalvariji tiho in molče prenašal.
  Tudi mi bodimo v tišini pred njim.le tako bomo slišali Njegov glas.Nasmeh naj pove vse.
  Jezus ti si res car vsega kraljestva.

 3. “Kar boš naredil na skrivnem” ti bom povrnil, a ni tako Jezus rekel.
  Točno tako. Nimamo se česa bati, samo korajžno naprej izpolnjevati božjo besedo in vse bo v redu, v hvalo in čast GOspodu Jezusu, ki nas je odrešil.

  On je “car”, hvala in slava mu. Amen. Aleluja!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.