seznam akcij


Poglej vse objave

Vstani!

post 2020

Geslo Vstani! hoče poudariti možnost, da v postu na novo zaživimo, se prenovimo. Spodbuja, da se zganemo, da vstanemo “s kavča” svoje udobnosti in stopimo na pot. Začetek je ponavadi težak, a z Bogom bo šlo, pri Bogu ni nič nemogoče. On je tisti, ki nas dviga, ki komaj čaka, da vstanemo iz svojega greha in oblečemo novega človeka. Toda preden bomo lahko oblekli novega človeka, je potrebno sleči starega. Da bi spoznali, kaj je “staro”, odveč, kar nam ne prinaša prave sreče, se je potrebno napotiti za Jezusom. Na poti je pomembna vztrajnost in potrpežljivost. Pričevalci nas bodo s svojimi zgodbami spodbudili k dobremu, k temu, da si od Boga izprosimo pogum, da začnemo, ne obupujemo, temveč vedno znova »vstajamo«, se hranimo z Božjo besedo in nadaljujemo pot za Jezusom.

Bogastvo ubogih

advent 2019

Želiš doživeti čudovit, BOGat božič? Takega, ki te bo resnično osrečil, te oBOGatil? „Ubogi nas spominjajo na neminljivo BOGastvo: ljubezen do bližnjega” pravi papež Frančišek. Zberi pogum in se odloči, da boš delil čas in ljubezen uBOGim, potrebnim, „nevrednim“, takim, ki ti ne morejo povrniti … Ne išči na koncu sveta, ampak v svoji domači hiši, pred svojim pragom, v svoji ulici, skratka med ljudmi, ki jih poznaš, pa jih vendar ne poznaš. Izberi pot ljubezni.

Rešen sem!

post 2019

Tudi ti hrepeniš po tem, da bi se znebil vseh grešnih navlak in bi končno svobodno vzkliknil: “Rešen sem”? 7 tednov, 7 videov Projekta Sveto pismo, 7 pričevanj in 7 priložnosti, da skupaj izmolimo to milost zase in za druge.

Advent ≠ Veseli december

advent 2018

Zamenjaj zabavo za notranji mir. Zamenjaj hrup nakupovalnih središč za molitev in zahvaljevanje za vse, kar imaš. Zamenjaj lučke za Luč, ki prihaja. Saj ADVENT ≠ VESELI DECEMBER.

Post = veselje?

post 2018

S tem navidez nelogičnim vprašanjem in drugimi, ki sledijo, želimo spodbuditi naše razmišljanje o globljem smislu trpljenja, preizkušenj, vere, služenja, spovedi in resnice. Vse to so teme, s katerimi se verjetno vsi težko soočamo, včasih se jim celo izogibamo, a vendar nas vse vodijo v tisto pravo veselje v Gospodu.

Korak dlje

med letom 2018

Adventna akcija Upaj si! se je z novim letom prevesila v svoj drugi del, ki smo ga poimenovali Korak dlje. Prišel je čas, da postanemo konkretni. Mi vas vabimo na konkretne dogodke, kjer vam bomo ponudili novo izkušnjo, vi pa bodite konkretni in se dogodka udeležite ter postanite dobrodelni.

Upaj si!

advent 2017

Prometne nesreče, krivice, razbite družine, naravne katastrofe, prepiri, vojne, … Še celo otroci opazijo, da dobro izginja s sveta. Pa je res vse slabo? To se sprašuje tudi Serafinček, ki gre v širni svet poiskati dobre ljudi. Upaj si tudi ti in se nam pridruži!

Blagor ti!

post 2017

V postu so o blagrih razmišljali naključni mimoidoči, duhovniki in pričevalci, ki so posamezen blagor podkrepili z osebno izkušnjo. Blagor ti!

Jezus je …

advent 2016

Tokratni adventni akciji smo dali naslov Jezus je … in s tem želeli izzvati vprašanje, kdo je Jezus zate. Naj radostna vest o pričakovanju rojstva našega Odrešenika sije na tvojem veselem obrazu!

Čuj z menoj

post 2016

V postnem času so vas prek kratkih filmčkov ponovno nagovorili bolj ali manj znani Slovenci, ki so na podlagi dnevne Božje besede s teboj delili svojo izkušnjo vere v Jezusa. Ob tem so te povabili, da razmisliš ter pričuješ o svoji veri tudi ti.

Jezus je rekel: »Nihče svetilke, potem ko jo prižge, ne pokriva s posodo ali jo postavlja pod posteljo, ampak jo daje na podstavek, da tisti, ki vstopajo, vidijo luč.« (Lk 8, 16)

Advent 2015