David, kaj se pa greš?

Zakaj se zgodba izvoljenega ljudstva ponavlja spet in spet in spet? Kako se na tem vrtiljaku civilizacij vrtimo kristjani? Zakaj na njem ni več prostora za mlade? Ali, kako je dobro grešiti in zakaj se nam odpusti to, da razmišljamo s svojo glavo? Da bi le kralj David znal odgovoriti na ta vprašanja … Ta vprašanja in še mnoga druga, pa tudi nekatere odgovore, združuje nova monodrama Toma Orbanića.

Tomo, ki je pred štirimi leti po Sloveniji že imel kar nekaj predstav svoje premierne monodrame »Simon iz Cirene – na spoved pod križ«, je na zadnji Stični mladih ponovno nagovoril mlade v obliki dramatične homilije z naslovom “David, kaj se pa greš?”.

Cilj tega novega pričevanja je predvsem v tem, da spodbudi razmišljanje o odnosu vsakega posameznika do Boga, greha in Cerkve. Z malo sreče tudi z nekaj smeha.

Lepo vabljeni v petek, 2. 3. 2018, ob 19:00 v župnijsko dvorano pod novo cerkvijo v Župniji Koseze.

Če utegnete, pa lepo vabljeni že ob 18:00 na molitev svetega križevega pota v župnijsko cerkev in ob 18:30 k sveti maši.

Tudi tokrat bomo dobrodelni. Vaše prostovoljne prispevke bomo namenili Zavodu Živ!m.

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Tomo car si v svojih monodramah.Tvoj čist in jasen glas še kako trka na naša srca,zbudi nas iz našega zimskega spanja in svoje samovšečnosti.Naj te Bog obilno blagoslavlja na tvoji poti.
    Monodramo David kaj se pa greš sem poslušala in jo toplo priporoča vse,ki si jo lahko ogledate. Je pravo pričevanje za ta postni čas.
    Bog z vami in božje milosti vam želim v postnem času.
    Andreja

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.