Da, Oče, grem v tvoj vinograd!

Misliš, da živiš zgledno krščansko življenje, izpolnjuješ Božje zapovedi, hodiš k maši, moliš, bereš svete besede, in vendar živiš, kot da jih ne bi slišal? Velikokrat rečeš Očetu svoj DA? Potem pa ugotoviš, da spoštovanje njegove volje ni lahko in najdeš izgovore, zakaj raje ne bi ravnal tako. Si s svojim odnosom do življenja in soljudi hitro zadovoljen? Meniš, da se nima smisla truditi, da bi bil boljši?

Jezus hoče s priliko povedati, da ne bodimo kot farizeji, ki se delajo, da so pravični, druge pa obsojajo zaradi njihovega nesrečnega položaja. Jezus nikogar ne obsoja. Vsem želi le pomagati in jih ponovno najti. Zato pravi, da bi cestninarji in prostitutke prej prišli v Božje kraljestvo, ker so se zavedli svoje teme, se dvignili iz dna in se spreobrnili.

Naloge:

  • Razmisli, kdaj si ravnal kot farizej in se počutil večvrednega ter pravičnega.
  • Skušaj narediti dobro delo za kakšno osamljeno osebo, ki jo poznaš, in ji nameni vsaj topel pozdrav ali nekaj prijaznih besed.
  • Zmoli za vse osamljene, zapuščene, zlomljene in potrte, da bi v Jezusu našli smisel in moč za spreobrnjenje svojih življenj.

Želimo ti blagoslovljen dan!

ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Hvala za pričevanje. Res je , da če smo polni sebe, niti ne pomislimo na drugega, da bi nas Gospod mogel pritegniti, nagovoriti, da bi mi odreagirali. Slišali njegov glas….
    Včeraj sem pomislila na gospo, ki sem jo včasih obiskovala. Prišla sem k njej in je bila ravno v pripravi, da gre ven, sama, s palčko, ki slabo vidi in je slabotna je bila namenjena v trgovino. 90 let ima in je pogumna. Pomagala sem ji, pa me ni to tako pretreslo kot to, da ko sem prišla do njenih vrat, je rekla, da že dolgo ni bila zunaj, zato se pripravlja, večkrat pa kar nazaj se sleče in ne upa. No, hvala Bogu, da sem lahko pomagala.
    V nas je res tihi glas, ki nam govori, bodimo čuječi ,kjer smo in videli bomo čudovite stvari Bog dela preko nas. Hvala Bogu, da je tako mogočen. Mi smo lahko res le orodje v njegovih rokah.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.