Da, Jezus govori tebi!

Sveto pismo je živa božja beseda. Lahko jo prebiramo vsak dan, pa jo bomo vsakič lahko drugače razumeli in dojemali. Stvari se spreminjajo, pa vendar ostajajo enake. Ali se zavedaš, da ko bereš Sveto pismo, bereš Jezusove besede, ki jih namenja TEBI? Ne uči te ničesar novega. Apostoli so vse že slišali. Ni jim bilo lahko. Verjetno tudi ti včasih ne veš, kako izpolnjevati Jezusovo naročilo in k veselju zbuditi druge. Poskusi z majhnimi koraki in preprosto govori o Njem. Videl boš, da boš s tem pomagal tudi sebi.

Jezus v današnjem evangeliju želi, da si tudi TI njegov apostol, oznanjevalec veselja, ljubezni in miru! Še posebej v današnjem svetu, ko je delavcev malo, žetev pa tudi ni velika, je na vsakem od nas, da se potrudi in deli radostno pričakovanje. Zastonj smo namreč prejeli veselo novico, da bo Odrešenik kmalu rojen. Zastonj jo moramo dajati naprej.

Izzivi:

  • Vzemi si nekaj minut časa in prosi Jezusa, da ti nameni žive besede iz Svetega pisma.
  • Skušaj nagovoriti nekoga, da Jezus prihaja na svet tudi zanj.
  • Zmoli za vse, ki so se oddaljili od Boga, da bi našli pot nazaj.

Obilo blagoslova!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

  1. Kako drugače bi bilo, če bi živeli po božji Besedi, če bi ji prisluhnili in nanjo odgovarjali. Čudovita spodbuda vsako jutro. Hvala vam in vsem, ki so se dali na razpolago.

  2. 5.12.2015 HVALA ,DA ME JE VASA IN BOZJA BESEDA DOSEGLA. IN HVALA DA STE SE VI PREPOZNALI IN SVOJ CAS DARUJETE DOBROVOLJNO VSEM .
    VSEM SIROM SLOVENIJE , BLAGOSLOVLJEN DAN.
    MARI

  3. Hvala za spodbude, da česar je srce polno, to usta govore. Potrudimo se, da bo na razpolago srce tudi za Gospoda, da ga napolni, mogoče mu prinesemo dostikrat pred njega svoje življenje na razpolago, čas, da nam napolni prazne posode, kot tisti vdovi iz SP, ki je dala posode, ampak olja je zmanjkalo šele, ko ni bilo več posod, zamislimo si, kako je res, da ni od Gospoda odvisno ampak od nas, koliko damo časa, prostora in prilik, da nam ta prostor širi, da širi kapacitete v nas za razpoznavanje Njegovega Duha, ki želi doseči naša srca! Tvoje srce objeti in zavzeti prostor v njem, da ga ogreje, oplemeniti, razširi, o čudovito, da bi se to zgodilo, hvala Gospod, vem da ti imaš na razpolago vse za nas, le mi …….

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.