Če oni umolknejo …

Danes je cvetna nedelja. V Svetem pismu beremo, kako Jezus na osličku vstopa v Jeruzalem in ga množice romarjev pozdravljajo: “Hozana Davidovemu sinu!” (Mt 21,9). Farizeji Jezusu naročijo, naj utiša množico, on pa jim odvrne: “Povem vam, če ti umolknejo, bodo kamni vpili” (Lk 19,40).

Kaj pa jaz? Ga res pozdravljam v svojem življenju? Se postavim za Jezusa in se opredelim zanj? Ali raje vstopim v politično korektnost in v zasebnosti ohranim svojo resnico? Se odločam za kompromise samo zaradi vljudnosti in s tem zatajim tudi sebe, ne le Gospoda?

Poklicani smo, da mu sledimo – sprejmemo svoj križ in gremo za njim. Vedno znova ga z veseljem in radostjo pozdravljamo: “Hozana Davidovemu sinu!”. Poklicani smo. Poklicani, da Kristusa postavimo za Kralja naših src.

Izzivi:

  • Potrudi se, da Jezusa ne boš tajil, ampak z veseljem govoril o Njem.
  • Če s kom prideš v konflikt zaradi Jezusa, bodi spoštljiv in s svojim zgledom pričuj Zanj.
  • V molitvi prosi Jezusa, da bi ga znal sprejeti v svoje srce in ga postaviti za Kralja svojega srca.

Blagoslovljeno nedeljo in Bog s teboj!

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 1

  1. Ja, to je pa res. Jezus je kralj mojega in tvojega srca, če to ni potem glej, da bo. Vse naredi, da bo in to ohrani. In to čimprej, ker čas je kratek….

    Splača se, ker je potem polje bolj čisto tvojega srca in bolj sprejemljivo za dobro, tudi slabo se umakne, ker dobremu narediš prostor in to je to.
    Ukvarjaj se s tem, da bo vse pripravljeno za kralja v tvojem srcu raje kot da izgubljaš čas z odrivanjem smeti grehov v koš, pa bo kmalu jasno, čisto, umito, pospravljeno, gladko. Umakne se vse, kar ni lepo lepemu, ker ne more obstati ob tem.
    Pa veliko uspeha pri tem premišljevanju, kako deluje to. Bolje kar začeti, v tebi je luč in moč in lepota in resnica, ki to zmore narediti zavoljo odkupitve in osvoboditve od hudega, ki ga je Jezus opravil. Aleluja.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.