Blagor zaradi mene preganjanim: pričevanje

Verjetno so vsakega izmed nas zaradi naše vere obrekovali, zasramovali, zasmehovali ali celo preganjali. Jezus nam pravi: »Blagor zaradi mene preganjanim, kajti vaše plačilo v nebesih je veliko!« Poskušajmo v takšnih situacijah potrpeti, pri tem pa so nam lahko zgled svetniki, mučenci in Božja beseda, ki pravi, da ljubezen ni v tem, da ljubiš tistega, ki te ljubi, temveč tistega, ki te sovraži. Blagor je v ljubezni!

Izziva:

 • Danes na Veliki petek se spomni na vse ljudi, ki so te kadarkoli zaradi vere zasramovali, zasmehovali in preganjali in jim iz srca odpusti.
 • Z mirom v srcu se udeleži obredov Velikega petka in skušaj ozavestiti, da je Jezus umrl prav zate.

Želimo ti hvaležnosti poln dan!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 4

 1. Vse drži,kar je bilo povedanega v tem pričevanju.Velikokrat doživljam,dobivam hude udarce glede moje vere.Kako neizmerno blatijo cerkev,duhovnike in Boga.Jaz pa pravim,to so šibki ljudje,vendar jih sprejemam take kakršni so.Pri tem pa ima seveda molitev silno moč.GOSPOD PRAVI:BLAGOSLAVLJATE TISTE,KI TE SOVRAŽIJO.In to mi največ pomeni:Vera,upanje in ljubezen.
  Bodite hvaljeni in blagoslovljeni v JEZUSU KRISTUSU.

 2. Ob tem pričevanju, posebno ko omeni, da se je kaka prijateljica sramuje, ker je verna, se sprašujem, kolikokrat se pa sama sramujem svoje vere? Se pokrižam pri kosilu, kadar so zraven neverni? Doma morda že, pa tudi ne vedno, kaj pa v gostilni, v restavraciji, piceriji? Povem, da sem namenjena k sveti maši, kadar me kdo na ulici vpraša, kam grem, ali se raje kaj zlažem? Ali živim po veri in iz vere? Sploh vem, kaj je resnica? In kolikokrat dvomim? Kakšno pa je moje mnenje o Cerkvi? Imam sploh čas za Boga? Berem Sveto Pismo, razmišljam o njem, pustim, da me nagovori?

 3. Vsi smo enaki pred Bogom, vse nas ima posebno in enkratno rad, brez razlike kaj smo in česa nam ni treba narediti, da to dosežemo, ker je ta ljubezen brezpogojna. Tudi ne glede na to, kaj smo naredili, pa se sramujemo, nas je mogoče strah zato!
  Zavedajmo se tega. Meni je bilo to dano po razodetju in vem. Lahko se samo veselim.
  Pa se dajte še vi zase najprej in za vse ljudi, s katerimi ste povezani, smo neločljivo povezani, pa če se zavedamo ali ne! Tako je.

  Meni je to razlog za veliko veselje, ki ne mine.

 4. Spoštovani .
  Lastna mama me je štirikrat po nepotrebnem zaradi njene lastne stiske štirikrat spravila v psihiatrično bolnico.
  Zdravili so me izključno na podlagi njenih lastnih travm in notranje stiske.Jaz v resnici nikoli nisem bila pred tem bolana.
  Zdravnik v Polju pa mi je grozil in rekel.Tvoji znanci z katerimi hodiš vsa leta na molitveno skupino Prenova v Duhu so lepo doma ti si pa tukaj.
  Kar takoj se odloči kaj boš naredila.
  Ali boš še verjela v Boga in hodila molit v cerkev ?
  Če boš potem te ne izpustim in boš za vedno ostala tukaj.
  Pisal se je Djordjevič in ni znal Slovensko.
  Ko sem po več mescih trpljenja prišla ven sem se še bolj oklenila Boga in molitve.

  razmišljam.
  Kaj to torej naredi mene.
  Svetnico ? Mučenko že za časa življenja ?

  Nikakor .
  Osliček hočem biti.
  Tisti ki je nosil Jezusa v Jeruzalem ob vhodu v Jeruzalem.

  To pa zato da se ne bi hvalil v Gospodu razen z križem.

  S spoštovanjem .

  Nives Patricia Ogulin

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.