Blagor usmiljenim: Kaj pa vi mislite?

Začeli smo zadnji teden razmišljanja o blagrih. V današnjem posnetku nam ministranti iz Mengša podajajo svoje mnenje o usmiljenju, o tem, ali je za usmiljenje potreben pogum in kako bi na Jezusovem mestu odreagirali na Judovo izdajo.

Kaj pa je zate usmiljenje? Povabimo te, da svoje mnenje zapišeš v komentar.

Aleluja! Bodi vesel kristjan!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 5

 1. Bodite usmiljeni do drug drugega kakor je z vami usmiljen vaš nebeški Oče !

  Jezus

 2. Usmiljenje je mera Božje ljubezni.
  Iz usmiljenja do človeške bede se je Ljubezen učlovečila v devici Mariji.
  Iz usmiljenja do ranjenih človeških src je Marijin Sin dopustil, da so mu prebodli Njegovo čisto, sveto, brezmadežno Srce in iz Njega je pritekel STUDENEC USMILJENJA (sedem sveti zakramentov: sveti krst, sveta evharistija, sveta birma, sveti zakon, sveto mašniško posvečenje, sveta spoved in sveto bolniško maziljenje).
  Iz usmiljenja do vseh ubogih, ki jih svet odriva, se je v Fatimi pred 100 leti prikazala devica Marija trem preprostim pastirčkom – otrokom – in po njih sporočila svetu, naj se darujejo Bogu za rešitev duš z molitvijo rožnega venca, premišljevanjem Božje besede, darovanjem malih žrtvic in posvetitvijo Marijinemu Brezmadežnemu Srcu.
  Iz usmiljenja do naših bližnjih v vsakem človeku prepoznavamo Božjo podobo.
  Iz usmiljenja do padlega človeštva nam je Usmiljeni Jezus po sveti Favstini Kowalski podaril nedeljo Božjega usmiljenja in nas po njej vabi: Kdor bo ta dan opravil sveto spoved in prejel sveto obhajilo, bo dobil popolno odpuščanje grehov in kazni za grehe.
  Blagor tistim, ki zaupajo v Božje usmiljenje, kajti deležni bodo Kruha Življenja, v katerem je Kalček večnega življenja. ALELUJA!

 3. Lahko je biti usmiljen do tistih, ki jih imaš rad. Teže do tistih, ki jih ne poznaš. Najtežje do tistih, ki so ti storili krivico. Občudujem te mlade, ki tako zrelo odgovarjajo. Sama sem velikokrat v dilemi. Prav zato, ker sem kristjanka se navadno prav odločim. Res je tudi, da ugotavljam, da smo predvsem kristjani tisti, ki imamo razvit čut usmiljenja . V družbi in v času v katerem živimo je to marsikdaj velik manjko. Zgodi pa se, da tudi sami kdaj doživimo nepričakovani dar usmiljenja in to nas dela močne in pogumne, da postajamo boljši ljudje.

 4. Usmiljenje je povezano z ljubeznijo do drugega. To je lahko do bolnega cloveka, do starega, do osamelega. Usmiljen si ko mu pomagas, ko delis svoj cas z njim, ko ga poslusas. Prostovoljna dela so zelo povezana z usmiljenjem, ker to naredis iz same ljubezni.
  To je moje skromno mnenje.

 5. Kaj je zame usmiljenje? To je zame vprašanje, je neka skrivnost, ki nanjo lahko reagiraš po svojih občutjih. V življenju naj bi bili usmiljeni, vendar biti usmiljen je v življenju zame pogumno. Usmiljen si lahko do drugega človeka z razlogom, ki mu pripisuješ nek pomen. nekdo na primer zlorabi tvoje zaupanje. Pomisliš ali bi lahko bil do tega človeka usmiljen. Razum ti pravi, da mu odpusti in se predaj Božji volji. S pomočjo Svetega Duha boš to zmogel.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.