Blagor tistim, ki delajo za mir: kateheza

V današnjem videu nam Benjamin Siter razloži, kaj pomeni delati za mir na tem svetu, da se bomo lahko imenovali Božji sinovi. Mir ni nekaj samoumevnega, temveč je Božji dar, za katerega se je potrebno nesebično truditi. Mir se najprej rodi v naših srcih, šele potem ga lahko delimo z drugimi. Na kakšen način smo poklicani, da delamo za mir, bomo izvedeli v prispevku.

Vabimo vas, da na koncu podelite z nami svoje odzive.

Izziva:

 • Začni delati za mir že danes, in sicer na kolenih zmoli rožni venec in prosi za dar miru.
 • Bodi pozoren na svoja dejanja, in sicer tista, ki v tvoje srce prinašajo mir, in tista, ki te preplavijo z nemirom. Prava pot je tista, ki v tvojem srcu pušča mir.

Mir z vami!

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 7

 1. Benjamin, hvala. Na konkreten način dregneš tja, kjer bi sama raje rekla – pusti me pri miru.

 2. Jaz mislim, iz svojih izkušenj, da ko sem hvaležna in ponižna in da se zavem, da sem čuječa, pozorna, takrat sem v miru s seboj in drugimi.
  Seveda pa to zahteva trud, izbiranje, odločanje, čas in zbranost.

  Pa veliko uspeha pri trudu za mir s seboj in drugimi.

 3. Tudi sama se zavzemam za mir, a ne tako, da samo kimam, čeprav se ne strinjam, pač pa da na dostojen način povem resnico, predvsem, če koga po nedolžnem obtožujejo. Sem tudi zelo aktivna pri NOVI SLOVENIJI KRŠČANSKI DEMOKRATI in tudi tu me zanima samo to, kar je pomagano v skupno dobro vseh, ki v srcu dobro mislijo. Moram potrditi, da se v tej družbi odlično počutim, ker vem da jim lahko zaupam, čeprav nekateri, ki ne poznajo prikritega ozadja, to pojmujejo drugače. Soustvarjala sem tudi romarsko, ROŽNOVENSKO POT, ki odlično uspeva. To me navdaja z radostjo in veseljem do življenja.

 4. Benjamin, hvala za tako lepo katehezo. Nagovorilo me je več stvari, med njimi ta, da ne smemo obupati nad svetom, ki je sebičen, in ne rojevati otrok zaradi tega. Nasprotno, delati za mir pomeni tudi rojevati otroke in jih sprejemati v Božjem miru ter jih miru tudi učiti. Obujeno je bilo zavedanje, da je mir Božji dar, ki ga pri vsaki evharistiji prejemamo in delimo med seboj, pri tem pa se moramo zavedati, da je treba za to delati, da smo k temu vsi poklicani, vsak v svojem okolju, najprej v svojem srcu…..ne le oni, “ki bi jih lahko spravili v en avtobus”, ki pa se ne odzivajo na Božji dar miru,….poklicani smo delati za mir na več načinov, tudi na kolenih, in smo pri tem Božji sodelavci.

 5. V današnjem času ni lahko delati za mir. Če pa delamo za mir z Božjo pomočjo je seveda laže. Iz izkušenj sem se naučila, da je delati za mir potrebno veliko potrpljenja, ker je v svetu veliko nemira. Ko vidim te ljudi, ki so žrtev nemira se nanje spomnim v kratki molitvi.

 6. Benjamin hvala za vse tvoje besede.
  Meni je predvsem všeč blagor tistim, ki delajo za mir.
  Ne pa, ko kar naprej delamo: proti vojni, proti boju…..
  Beseda proti ima zelo negativen prizvok in ne obrodi veliko sadov.
  To je zgolj moje osebno mnenje.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.