Blagor tistim, ki delajo za mir: Kaj pa vi mislite?

Pred nami je nov teden, v katerem bomo razmišljali o novem blagru: “Blagor tistim, ki delajo za mir.” Tokrat smo za mnenje spraševali študente, ki smo jih srečali pred Frančiškansko cerkvijo v Ljubljani. Kaj tebi pomeni mir? Kaj lahko sam narediš za mir med ljudmi? Kaj te odvrača od njega?

Vabimo vas, da tudi vi razmislite o današnjih vprašanjih. Svoje odgovore v komentarjih podelite z nami.

Mir z vami!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 3

 1. Navdušena sem nad odgovori teh mladih, prav tako čutim jaz, da se dela za mir med nami. Če takoj zjutraj, ko se zbudim, izročim Jezusu dan, ki je pred mano, se vse postavi na pravo mesto, četudi ne morem ubežati nemiru sveta, lahko vse opravim z mirom v srcu. Ta je najvažnejši in temelj vsega, če ni miru v srcu, ga ni nikjer. Hvala ti Jezus, da nam vedno znova podarjaš ta blagor.

 2. Največ naredim za mir, tako je moje stališče, če sem sama v miru s seboj in bližnjim.
  Utopija, boste rekli.
  Danes miru ni, reklame, zunanji pritiski programov in sistema, v katerega smo vpeti, pozabi!
  Res je, da smo odvisni od tega in da smo vključeni v programe. Moramo pa vedno imeti dovolj svobodno srce za domišljijo, za svoj premislek o stvareh, za upanje in imeti vizije za svoje življenje.

  Videti se v tem, kar želimo, potem bomo to dosegli! Pa dajmo, poskusimo.
  Z malimi koraki. S tem je tlakovana moja pot do uspeha na vseh področjih. Ker mene je Stvarnik zamislil kot edinstveno, enkratno bitje, ki ima načrt z menoj, in s teboj! Si se kdaj v to zamisli!!!

 3. Ko sem poslušala mlade kaj mislijo o miru in kaj jih od miru odvrača sem bila nekoliko presenečena nad njihovi izjavami. Kaj vse lahko razumemo pod mir? Nekomu lahko pomeni mir, da se je po dolgih letih srečal z znancem in z njim delil svojo ljubezen. Lahko mu je odpustil, če je bilo med njima kaj nesporazumov. Če pogledamo širše je veliko nasprotnikov miru. V svetu je veliko nemira, ki ga povzroči človek s svojim nelogičnim mišljenjem. V sebi sem mirna, če lahko nekomu pomagam iz stiske. Če delamo pravično imamo v srcu mir. Tudi psalmist Avguštin je uporabil besede: “Pravičnost in mir se bosta poljubila.”

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.