Blagor krotkim: kateheza

V današnji katehezi nam bo Anja Kastelic razložila pomen blagra krotkosti. Kdor je krotak, ne deluje nasilno ali samovoljno, temveč je poslušen božji volji, vanjo trdno zaupa in to mu prinaša pravo svobodo in dostojanstvo. Najlepši zgled krotkosti nam je Jezus, ki se je svobodno in v veliki ponižnosti prepustil v nemilost farizejem. S tem je iz ljubezni do nas želel izpolniti voljo svojega Očeta.

Lepo ste povabljeni, da tudi danes svoje razmišljanje o tem blagru delite z nami.

Izziva:

 • Danes se vprašajmo, ali znamo biti krotki pred Gospodom, ali mu dopuščamo, da preko nas izvršuje svojo voljo. S tem namenom se posebej potrudimo biti resnično ponižni pred drugimi in ne sodelujmo v nikakršnem sporu.
 • Zmolimo Očenaš in Zdravomarijo za dar krotkosti in ponižnosti.

Blagoslovljen dan!

Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 6

 1. Tako čudovita, na videz enostavna, a v resnici tako bogata, globoka kateheza. Bog ti povrni, Anja!

 2. Zalostno,da clovek pri svojih 55 letih,potem,ko se ze pol stoletja trudis,delas,omagujes,padas se dvigujes,spoznas v cem je bistvo zivljenja.Vi,Anja ste ga povedala v treh minutah.Iz srca hvala,veliko Bozjega blagoslova

 3. Hvala za katehezo.
  “Brezglava” Marta pa je, kljub njeni zbeganosti in zaskrbljenosti, da bi prek človeških dejanj ljubezni stregla svojemu Odrešeniku, spoznala Odrešenika, ko je rekla: »Da, Gospod. Trdno verujem, da si ti Mesija, Božji Sin, ki prihaja na svet.« (Jn, 11, 21). V življenju moramo biti Marije in Marte.

 4. Res moramo biti stalno v zavedanju božje prisotnosti in klicati v naše življenje in življenje naših bližnjih božjo besedo, živo in učinkovito.
  Potem je lažje, ker vemo, da nismo sami in tudi sebe ne obtožujemo, ker smo v stiku z Bogom. Je pa veliko prilik, ko ne vemo kako, ko nas preseneti, takrat pa zaupam, da smo že, če smo posvetili dan Gospodu in delamo v njegovem imenu potem on dela po nas, saj imamo vero vanj. Po veri gremo vršiti besedo v življenje, da se utelesi v nas zraste in da postenemo eno z Njim, ki nam daje moč.Vse zmorem v njem, ki mi daje moč.
  Pa se včasih vprašam, vse? ali res, zmeraj odzvanja, vse!, z Njim prenašam dan, pač bo že držalo, če je obljuba potem verujem. Kako bi se mogel Bog izneveriti?

  Res pa je, da nas ponižne dela in krotke situacija, ko pride in ne vemo, kako bodo drugi odreagirali, mi smo samo orodja v božjih rokah. Nikoli ne vem, kaj bo otrok razmišljal, ko odide tiho in nič ne komentira….
  Bog pa ve, ker pozna srca in dela v srcih otrok po mojem zaupanju vanj, ko mu jih izročam, saj jih je opral s svojo krvjo in so njegovi, kot sem jaz. Njegova kri ni bila zaman prelita, za nikogar. Po njegovi krvi imamo dostop do Očeta, smo opravičeni.
  To spoznanje me dela krotko, da se zamislim in strmim nad tem in premišljujem….ob njegovih nogah.

 5. Hvala Anja, povedala si bistvo besede krotkost in kako se je potrebno na svoji poti vedno truditi biti ponižni in krotki z Božjo pomočjo in zgledom. Bog te blagoslovi in še naprej tako pristno in veselo oznanjaj Božjo besedo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.