Blagor čistim v srcu: pričevanje

Packe v srcu so tiste, ki nam preprečujejo, da bi lahko na svet gledali s čistim pogledom, da bi videli njegovo lepoto. Edini, ki je zmožen očistiti naše srce, je Bog. Oglejte si pričevanje Mice Škoberne o blagru tega tedna.

Izziva:

 • V današnji molitvi se Bogu zahvali za dar svete spovedi, pri kateri očisti tvoje srce in ti zbistri pogled.
 • Si se ob tem videu morda vprašal, kaj pa je umazanija v tvojem življenju? Razmisli.

Naj bo Bog tudi tvoje čistilo!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 8

 1. Ena taka možnost za čistost srca je redno “umivanje v čisti vodi Jezusove bližine” vsako jutro.
  Moja izkušnja je, da jo ne nadomesti nič.
  Beseda: Pridite k meni vsi, ki ste utrujeni in obteženi in jaz vas bom poživil. To je primer, ki sem ga premišljevala. Lahko pa vsako besedo, ki pride iz božjih ust vzameš in se podaš v avanturo nekaj minutno ali do pol ure, boljše več kot manj, da si daš čas “dihat z Jezusom” in da lahko pričakuješ njegove obljube, ki veš da so resnične in d bo on s tabo, če boš ti z njim pričakoval nekaj v tistem srečanju.
  Saj tudi na kavo ne greš z nekom, ne da bi nekaj pričakoval, če ne drugega vsaj oddih, kako spodbudno besedo prijatelja, itd…kar soočimo se s tem, je tako?
  Veliko veselja v druženj z Jezusom, ki čisti srce, njegova bližina osvobaja in daje krila, predvsem pa čisti in blaži!
  Toliko iz mojih lastnih izkušenj, ki so resnične.

 2. Odlično pričevanje, odlična kateheza, odlična priprava na spoved – očiščevanje spomina, odnosa z Bogom, drugimi in s samim seboj. Malo besed, veliko povedanega. Hvala, Mica!

 3. Najlepša hvala za tako iskreno in slikovito pričevanje, ki se me je močno dotaknilo.
  Sem ga delila s prijatelji, da vsi začutimo to “Božje čistilo”.

  Objem

 4. Očiščevanje srca. Pomislim kako umazano je lahko moje srce. Umažem ga lahko na nešteto načinov, a Bog pozna kako ga zopet očistim. Ni ga težko očistiti, le priznati je potrebno, da imaš svoje srce umazano npr. od jeze, malodušja, obsojanja, obrekovanja, laži. Ko človek premisli kaj vse mu umaže srce se velikokrat lahko vpraša ali je to ploh mogoče. Verjetno je. Kako bi si vi očistili svoje srce?

 5. Hvala za tako konkreten nagovor meni mami, čeprav ze malo večjih fantov, in meni ‘božjemu otroku’. Obilo blagoslova vsem.

 6. Mega pričevanje zaradi slikovitosti in resničnosti povedanega,
  Hvala, Mica.
  Pomagala si mi,da bom jutri uporabila kaj od povedanega, pri svojem delu z otroki v šoli.

 7. Hvala Mica!
  Čudovito pričsvanje.V četrtek sem imela zelo težek dan v službi. Vedela pa sem da bo v petek še težje. Zato sem v četrte zvečer in v petek molila za moč da bom zdržala brez sikanja ko mi bo hudo in bom utrujena.Z Jezusom mi je uspelo.Po končani službi sem bila zelo utrujena in neskončno vesela.Mir in Ljubezen pa sta napolnila moje srce.Zadosti je dnevu njevova lastna teža piše v Svetem Pismu.Hvala Bogu,da je naš očka.Razumevajoči očka.

 8. Prisrčna hvala za pričevanje in iskrenost draga Mica! Koliko prahu in umazanije se lahko nabere pa ne le v stanovanju…pač pa še mnogo več v srcu in v duši, če človek nekako sproti ne poskrbi za pravo higieno!
  Skoraj neopazno se nalaga plast za plastjo in slej ko.prej se porušijo tudi prej jasni in čisti medosebni odnosi, se spremenijo merila in pravila…,moj pogled in odnos do bližnjega, do Boga, sebe, do dela, ki ga opravljam, do okolja…Slej ko prej se lahko spremeni prav vse…in to ne na bolje.
  Kako dobro je, ko se tega zavem! Še mnogo bolje pa, če imam možnost narediti red, pospraviti in počistiti vso šaro in navlako…in zadihati- z usmiljeno Božjo pomočjo in odpuščanjem – zaživeti na novo ☺!

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.