Blagor čistim v srcu: Kaj pa vi mislite?

Nov teden, mi pa že nadaljujemo z blagrom »Blagor čistim v srcu, kajti Boga bodo gledali!«. Kaj pa zate pomeni biti čist v mislih, besedah in dejanjih? Je čistost v današnjem svetu sploh še mogoča? Ali je to za nas že pozabljen pojem – ali obstaja še kdo, ki zna živeti čisto?

Vabimo vas, da svoje razmišljanje o današnjih vprašanjih podelite z nami v komentarjih.

Ohrani čisto srce!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 6

 1. Čisti v srcu so tisti katerih duša in duh nista navezana na nikakršen greh in se trudijo biti podobni Jezusu,se pravi biti brez greha.

  V pomoč nam je da se držimo desetih zapovedi ter da se poslužujemo vseh zakramentov.pogoste spovedi,branje božje besede,nedeljska maša,ravnanje po desetih zapovedih
  Tudi neverni bodo sojeni.zato za njih velja enako.Sojeni bodo po postavi in po njihovih lastnih delih po njihovi vesti ,oziroma po postavi

 2. Če si povezan z Jezusom je. Ko te duše, ki za nekaj časa zapustijo telo pripovedujejo, da so se srečale s svetlobo-Jezusom in zlile svojo malo lučko z njegovo mogočno svetlobo so bile eno z njim.

  Danes se vprašam, koliko sem povezan z Jezusom v resnici?

 3. Popolnoma se strinjam z najmlajšim anketirancem:biti čist-to je brez greha- je težko in nemogoče brez Božje milosti.

 4. Hvala za tako preproste in po mojem skromnem mnenju in poznavanju prave misli ribniških faranov.
  Sprašujete nas, če je v današnjem svetu sploh še mogoče ohranjati čisto srce v mislih, besedah in dejanjih? Možno in predvsem zelo zelo potrebno. Vse izhaja iz družine. Če smo v družini čistih src, če imamo čiste, lepe, prijazne medsebojne odnose, potem bomo to držo poskušali zadržati v vseh okoljih, v katerih se gibljemo; v šoli, med sodelavci, v družabnih skupinah, v župniji, v politiki. Seveda ni nihče brez greha. Pasti, da mislimo, govorimo in delamo nečiste reči, je pa dandanes toliko, kot jih najbrž v naši zgodovini še ni bilo. Toda tudi možnosti, da se pokesamo, da si očistimo vest, je veliko. V postu bodo zopet po več ur ali celo ves dan čakali na nas duhovniki v spovednicah, da pridemo in odložimo na Jezusova ramena bremena, ki nam otežujejo vest. Kako lahka se počutim po zakramentu sprave in koliko moči za vsak dan mi daje Gospod v sveti evharistiji, se težko izrazi z besedami, zato kar korajžno na delo!

 5. ….brez božje milosti in navdiha Sv. Duha ni mogoče čisto živeti-ker človek je pač človek.Povezan z Bogom samim in podarjeno ljubeznijo do Njega-je človeku to mogoče. Toda odločitev je naša,osebna.
  Tudi sama se trudim,koliko pa v resnici uspevam, pa ve samo On moj Ljubljeni Družba?(i),….žal ni mar za te vrednote,vredno in pomembno je le…..no (obsojanje je greh) svoboda,ki pa je žal izmaličena.

 6. V današnjem času, si lahko čist v srcu, v mislih in dejanjih, če se z to odločiš. Vsak človek se rodi svoboden in in si sam oblikuje vest. Če je človek prijatelj s Svetim Duhom. mislim, da ni zelo težko delati dobra dela. Če a se človek prepusti, da nanj vpliva hudobni duh je pa to težko. Kako se bo človek odločil je njegova osebna stvar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.