V akciji #deliJezusa so sodelovali

 • Agata in Gašper Hren

  Agata je študentka socialne pedagogike in svetovalka za naravni sistem FertilityCare, ki ustvarja tudi članke za revije in spletne portale. Gašper je strojnik, zaposlen v Danfossu in je poskrbel za pogon majhne spletne trgovinice Zlatolaska in nilski konj. Poročena sta 4 leta in čakata njunega drugega otroka. Sta aktivna člana Skupnosti Emanuel in letos odgovorna tudi za program Abram+. Bog v njunih življenjih dela velike reči in vodi njune poti. To je izkušnja, ki jo privoščita vsakomur – spoznati Boga v njegovi dobroti in ljubezni do nas.
  — Objave

 • s. Aleša Stritar

  Šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja. Njena barva je rumena, sončna in vesela. Preveva jo Frančiškov duh veselja, preprostosti in svobode. Vedno pripravljena na nove izzive. Osrečuje jo fotografija, gore, grafično oblikovanje, mladi … predvsem pa Bog!
  — Objave

 • Aljaž Kraševec

  Kdo sem? Od vekomaj določen duhovnik. Po Božjem poklicu duhovnik. Po določitvi duhovnik. Po posvečenju duhovnik. V Grosupljem tri leta duhovnik. Sedaj v Ribnici duhovnik. V prostem času duhovnik. Na počitnicah duhovnik. Ko molim, mašujem, spovedujem, duhovnik. Ko grem sam k spovedi, duhovnik. Tudi ko grem spat, duhovnik. Večno duhovnik.
  — Objave

 • nadškof Alojzij Cvikl

  Rojen je bil 19. junija 1955 v Celju, v župniji Nova Cerkev. Na svoji poti ga je Bog klical v različne službe. Med drugim je bil kaplan in nato župnik v župniji Lj.- Dravlje, ravnatelj Jegličevega dijaškega doma in prvi profesor verouka na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu nad Ljubljano. Bil je provincial slovenske jezuitske province, rektor papeškega kolegija Russicum v Rimu, po finančnem zlomu mariborske škofije pa je začasno prevzel službo ekonoma. Papež Frančišek ga je 14. marca 2015 imenoval za mariborskega nadškofa metropolita. — Objave

 • Ana Brumec

  Je specializantka zakonske in družinske terapije, sicer pa nadvse rada poje, pleše, igra odbojko, eksperimentira v kuhinji, nagaja, se sprehaja in pogovarja z Očetom. Vedno znova je navdušena nad bogastvom Božje besede, lepoto stvarstva, zgovornostjo tišine, ljudmi, ki si upajo postati znanci ter Očetovo ljubeznijo.
  — Objave

 • p. Andraž Arko

  Je frančiškan, trenutno odgovoren za brate v začetni vzgoji v samostanu na Tromostovju v Ljubljani. Trudi se poslušati ljudi, tu pa tam gleda filme, ne je rdeče pese. Predvsem pa je rad duhovnik.
  — Objave

 • Andrej Zadravec

  Zaključuje magisterij na fakulteti za strojništvo, je navdušen pevec in ponosni član Komornega zbora Megaron, izjemno rad se ukvarja s športom, najraje smuča po avstrijskih in italijanskih smučiščih, trenira dvoranski hokej – floorball, pravi, da je med najboljšimi v taroku, je animator, animator mentor, bivši voditelj ministrantov, eden izmed ustanoviteljev LOM (Ljubljansko občestvo ministrantov), soustanovitelj mladinskega dekanijskega odbora Ljubljana Moste-Polje, večkrat je napisal članek za revijo Ministrant, zadnja leta je v oratorijski knjigi pustil pečat z napisanimi katehezami in velikimi igrami, na festivalu Stična mladih pa je bil lani zadolžen za vodjo prodaje kart na vlaku. Zelo rad organizira dogodke (misijonska tombola, oratorijski in duhovni vikendi, kulturno zabavni večeri, vodenje programov na ohcetih, športna in tarok tekmovanja), jih vodi, se na njih veseli in zabava v družbi iskrenih prijateljev. Pri 25 letih še vedno obožuje ministriranje ter se vsakič znova veseli druženja in srečanja z Bogom, ki mu vsak dan znova predstavlja zanimiv in lep izziv. Pravi motiv torej najde v iskanju smisla življenja, pri Bogu, družini in prijateljih, s katerimi želi živeti kvalitetne, poštene in iskrene odnose.
  — Objave

 • Andrej Ojstrež

  Je župnik v Velikih Laščah, med prijetnimi ljudmi.
  Rad je z mladimi, ki iščejo,
  z otroki, ki so iskreni,
  in starejšimi, katerih besede imajo težo.
  Rad ima lepo, dobro, plemenito in iskrivo …
  Rad živi!
  Človek je največji, ko kleči,
  najlepši, ko moli
  in Bogu najbolj podoben, ko ljubi.
  — Objave

 • s. Andreja Godnič

  Je uršulinka, osmo leto na misijonu v Peruju. V njeni uršulinski skupnosti jih je vsega skupaj 12 aktivnih sester, različnih narodnosti in poslanstev. Trenutno preživlja konce tedna v Pačakuteku, predmestju Lime, kjer njihova mala skupnost oznanja Jezusa z življenjem in katehezo. 15 let nazaj bi na tem območju lahko videli le peščene sipine, bolhe in škorpjone. Danes ljudje služijo denar z malimi deli v Limi. Otroci so navadno prepuščeni sami sebi. Jezus je tu kisik.
  — Objave

 • Anja Kastelic

  Anja Kastelic je od leta 2017 posvečena sestra v Bratstvu Veselje evangelija (Fraternita’ Evangelii gaudium) ter živi v hiši Bratstva, ki je od leta 2018 tudi v Ljubljani. Na klic po oznanjevanju evangelija odgovarja prek neposrednih katehez za mlade in odrasle, duhovnih vikendov ter duhovnega spremljanja, rada pa piše tudi razmišljanja ob nedeljski in praznični Božji besedi na blogu Na tvojo Besedo. Odgovorna je za nastajajoče občestvo in programe v Sloveniji. Odgovorna je tudi za Center Chiara, ki nudi pomoč parom in posameznikom v različnih potrebah in stiskah.
  — Objave

 • Anton Skok

  Je oče treh otrok. Rodil se je leta 1964 in prebiva v Loki pri Mengšu. Pred leti je imel nesrečo, pri kateri je bil za trenutek klinično mrtev. Zaradi nesreče je pristal na vozičku, a je danes vseeno aktiven na mnogih področjih.
  — Objave

 • s. Barbara Šelih

  Je članica Družbe hčera krščanske ljubezni sv. Vincencija Pavelskega (sestre usmiljenke), ki ima za svoje prednostno poslanstvo telesno in duhovno pomoč bolnikom in trpečim.

  Trenutno živi v mali skupnosti z dvema sosestrama v Kočevju. V veselje ji je kateheza najmlajšim veroučencem in srečanja z njihovimi družinami. Rada poje, uživa v naravi in – podobno kot njene sosestre – obiskuje bolnike, starejše ter osamljene ljudi. Z njimi deli njihove stiske, jih posluša, opogumlja in se od njih marsičesa uči. Obiskovanje bolnikov doživlja kot privilegij pa tudi kot dolžnost vsakega kristjana. Odnos, ki ga imamo do bolnega človeka, je pravzaprav odnos do Jezusa samega.
  — Objave

 • Benjamin Siter

  Po izobrazbi profesor filozofije in teologije, mlad mož in oče treh deklet se je po osmih letih širjenja kulture branja Božje besede pri Svetopisemski družbi Slovenije, kjer se je najbolj posvečal vsakoletnemu svetopisemskemu maratonu, pred kratkim pridružil Družini in Življenju, kjer pomaga pri vodenju in ustanavljanju zakonskih skupin. Najbolj ga zanimajo temeljne resnice naše vere – kerigma.
  — Objave

 • Benjamin Tomažič

  Rodno prihaja s Ceste pri Ajdovščini, zdaj pa skupaj z ženo domuje na Orlah. Je večni popotnik, ki neprestano in zavzeto išče smisel vsakodnevnega trenutka, pri čemer postavlja Boga, sočloveka in odnose na prvo mesto. Vedno je za akcijo in se vsestransko udejstvuje. Njegovo življenje so zaznamovali misijoni v Peruju, Afriki in na Tajskem. Njegovo srce pa so zavzeli mladi, katerim kot profesor matematike in informatike na Gimnaziji Želimlje posveča svojo energijo in čas. Končuje specializacijo Gestalt pedagogike. Poglablja se na področju Teologije telesa, pri čemer skupaj z ženo čutita kot poslanstvo predajanja tega oznanila v različnih skupinah naprej. V prostem času pa ga razvedrijo anime in mange, dobre serije, filmi in knjige, hkrati pa je navdušen nad športom. Pink ponk ga vedno spravi v dobro voljo. Benjamin se trudi vedno videti dobro tako v ljudeh kot vseh situacijah, s katerimi se spopada. Enostavno – zaljubljen je v življenje!
  — Objave

 • Bernard Rožman

  25-letni duhovnik iz župnije Predoslje izhaja iz verne družine in ima še tri brate in dve sestri. Trenutno je kaplan v župniji Ribnica. Njegovo novomašno geslo in življenjsko vodilo je: »Vedno oznanjajte evangelij, če je potrebno tudi z besedami« (sv. Frančišek Asiški). Sveti Frančišek kot svetnik je velik vzor na njegovi poti – predvsem se zgleduje po njegovi preprostosti in predanosti Bogu. Zaveda se, da bo to življenjsko vodilo velikokrat na preizkušnji in včasih težko dosegljivo, ampak z Božjo pomočjo ni nič nemogoče. 🙂
  — Objave

 • Bernard Šutić

  Prihajam z Viča v Ljubljani. V življenju se rad lotim vsega in vse vzamem kot dober izziv in izkušnjo. Pojem v zboru, vrsto let sem bil animator na festivalu Stična mladih, delal na Onkološkem inštitutu in v Kliničnem centru v Ljubljani, sodeloval pri muzikalu Svinčnik zanj, sem član ŽPS, ukvarjam se s športom. Sem tudi velik navdušenec nad Tolkienovimi deli, rad potujem in odkrivam nove kulture in dežele. Obožujem delo z mladimi. Ta čas razvijam in izvajam teambuilding po vsej Sloveniji in zunaj njenih meja. Rad širim dobro in talente, ki mi jih je podaril Bog.
  — Objave

 • Blaž Zorko

  Prihaja iz Ljubljane. Kot bogoslovec stopa na pot za Gospodom. V domači župniji je ministrant ter oratorijski in birmanski animator. V prostem času rad bere, poje ter igra harmoniko in kitaro. Nasploh pa je navdušen nad vsem, kar je povezano z Jezusom. — Objave

 • Bogomir Gajser

  Skromen, preprost in modrosti poln človek. Je oče, trener, menedžer in psiholog Tima Gajserja, svetovnega prvaka v motokrosu. Je človek, ki so ga zaznamovale številne težke življenjske preizkušnje. In je mož s trdno vero v Boga in navdih mnogim ljudem, ki potrebujejo moč in vero v življenju.
  — Objave

 • p. Branko Cestnik

  Duhovnik. Klaretinec. Bloger. In tako kot pravi naslov njegovega bloga: Brane na cesti. Vedno razpet med Bogom, človekom in potjo.
  — Objave

 • Program Človek za druge

  Človek za druge je program socialnega prostovoljnega dela. Program koordinirajo Društvo katoliških pedagogov Slovenije, Jezuitsko združenje za begunce in Društvo paraplegikov Ljubljanske pokrajine. Na pot prostovoljstva popeljejo ljudi, ki imajo željo, interes in zagnanost pomagati družbi in njenim posameznikom. Prostovoljci pomagajo na 8. različnih področjih v Ljubljani in Postojni: obiskujejo starostnike, prosti čas preživljajo z begunci, spremljajo para in tetraplegike ter slepe osebe, pomagajo pri rehabilitaciji otrok na bazenu, nudijo učno pomoč učencem, se družijo z mladimi s posebnimi potrebami ter svoj čas namenjajo igri z otroki v vrtcu. Več o programu: clovekzadruge.blogspot.si
  — Objave

 • Dani Siter

  Poročen, oče štirih odraslih poročenih otrok in dedek dvanajstih vnukov.
  Izkustvo matične družine: nezakonski otrok, živel z mamo, pri sorodnikih, od srednje šole naprej – samostojen.
  Študij: angleški jezik in knjižničarstvo.
  Delo: samostojni komercialist, politik, samostojni podjetnik.
  V letu 2000 sta skupaj z ženo Vilmo svoje izkušnje, znanje in moči posvetila delu z zakonci in družinami. Ustanovila sta društvo Družina in Življenje – DiŽ , ki ga vodita še danes. Preko društva DiŽ organizirata vikend seminarje za zakonce, pomagata ustanavljati in voditi nove zakonske skupine, usposabljata voditeljske pare, urejata glasilo, spletno stran …
  — Objave

 • Darja in Franci Pečnik

  Umetnostni zgodovinar in profesorica razrednega pouka. Spoznala sta se pri solo petju. Letos praznujeta 13 let svetega zakona. Imata 6 otrok: Rebeka (skoraj 12), Izak (skoraj 11), Ruben (skoraj 9), Klara Lucija (6 in pol), Ana (2 in pol) in Matej v nebesih. Po Matejevi smrti sta postala aktivna člana Zavoda ŽIV!M. Franci vodi program PreŽIV!M. — Objave

 • Domen Golob

  Prihaja iz župnije Homec pri Kamniku in je kandidat pri kapucinih. Vera ga je začela zanimati v drugem letniku gimnazije in mu je iz leta v leto postajala bolj smiselna in razumljiva. Ko je vzljubil sveto mašo, spoved in adoracijo, mu je katoliška vera prinesla srečo, ki je prej ni nikoli izkusil. Po dveh letih elektro faksa se je odločil, da bo šel v semenišče. To je pomenilo, da se je moral raziti s tedanjim dekletom, ki mu je ogromno pomenilo. Po dveh letih semenišča se je odločil, da vstopi h kapucinom. Trenutno se ukvarja še s skavti, birmansko in mladinsko pastoralo ter programiranjem.
  — Objave

 • Domen Iljaš

  Študent, živi v Ljubljani, član ekipe #deliJezusa. Knjige bolj zbira, premalo pa bere. Rad vozi moped ali kolesari, ne mara mestnih avtobusov.
  — Objave

 • Društvo Vincencijeve zveze dobrote

  Društvo prostovoljcev Vincencijeve zveze dobrote je humanitarna organizacija, ki od leta 2006 deluje pretežno v Ljubljani in na Mirenskem Gradu. Njihovo poslanstvo je pomagati človeku v stiski. Znotraj društva delujejo programi za reševanje problematike brezdomstva ter programi v podporo družini, njenim članom ter drugim posameznikom. Njihovo temeljno poslanstvo je ustvarjati dom kot prostor sprejetosti, pripadnosti in možnosti za osebno rast za vsakogar. Več o delu društva lahko preberete tudi na www.drustvo-vzd.si ali www.mirenski-grad.si.
  — Objave

 • Družina Kvaternik

  Oče Tomaž in žena Suzana imata enajst otrok. Živijo v Ložu v Loški dolini. Z dvema besedama bi njihovo družino lahko opisali kot “vesela” in “zadovoljna”. Pri njih doma se vsakdo lahko počuti kot doma.
  — Objave

 • Družina Šijanec

  Helena, Gregor in Lara so mlada študentska družinica iz Ljubljane. Radi imajo skavtske dogodivščine, potepanja in druženja z bližnjimi.
  — Objave

 • s. Emanuela Žerdin

  Je frančiškanka brezmadežnega spočetja Črnogorske province. Po končani srednji šoli je odšla v Črno Goro in se vključila k sestram. Mnogo let je delovala v različih državah po Evropi, kjer je opravljala različne službe v Cerkvi. V Avstriji je nekaj let živela z drugimi sestrami v mednarodni skupnosti. Z njimi je doživljala trpljenje ljudi zaradi vojn, ki so potekale na področjih nekdanje Jugoslavije. Po mnogih letih delovanja v tujini se je vrnila v Slovenijo. Sedaj je razpeta med poučevanjem verouka in ponovnim nastajanjem hiše LJUBhospica.
  — Objave

 • Eva Klanjšček

  Zapleteno dekle, ki se preprosto trudi najti življenje v Bogu in Boga v življenju. Sicer pa večino časa nasmejana Tolminka, zaenkrat še dijakinja Škofijske klasične gimnazije v Ljubljani, glasbenica, ljubiteljica (uglašenega) petja, dolgih pogovorov, sprehodov, lepih razgledov, glasnih družabnih večerov in tihih cerkva. Vsak dan hvaležna, da je živa, in počasi v spoznavanju, da so tudi brazgotine lahko lepe.
  — Objave

 • Gašper Klančnik

  Po mnogih upiranjih se je vendarle odločil predati Gospodu, sedaj je bogoslovec. V življenju skuša biti katolik brez kompromisov ter med ljudmi širiti ljubezen do zakramentov in veselje, ki izvira iz Njega, ki se nam v celoti podarja. Posebej rad ima branje in jezik ter vse, kar je s tem povezano. Šport in preživljanje prostega časa v naravi sta super recept za odličen dan.
  — Objave

 • Grega Strajnar

  Po srcu je glasbenik, v zadnjem času pa po sili razmer predvsem gradbenik ;). Dobro se počuti tudi v vlogi moža in očeta, izziv mu je pa predvsem usklajevati vse te svoje vloge.
  — Objave

 • Gregor Čušin

  Kristjan, mož, oče, glumač,
  avtor sedmih monodram,
  oče šestih otrok,
  mož ene žene,
  verujoč v enega Boga.
  — Objave

 • Helena Rozman

  Zaposlena je kot učiteljica plesa in praktikuma v Osnovni šoli Alojzija Šuštarja, kjer posreduje talente mlajšim, še večje poslanstvo pa ima kot žena in mamica štirih otrok. Uživa tudi v peki poročnih in drugih slavnostnih tort. Z možem že skoraj pet let vodita srečanja na teme odnosov in z izobraževanji rasteta še sama. Novembra 2015 je zbolela za rakom na dojki in kot kristjanka doživlja krasno življenje preko bolezni. Njena največja želja je, da bi vsi resnično spoznali Jezusa in izkusili lepoto polnega življenja že na tem svetu.
  — Objave

 • Igor Dolinšek

  Koseški župnik. Rad med ljudmi, ki so mu zaupani. Žal prevečkrat od doma, čeprav rad na poti. Vesel malih izpolnitev in uspehov drugih. Prej perfekcionist kot ne.
  — Objave

 • br. Jan Dominik Bogataj

  Br. Jan Dominik Bogataj je frančiškanski bogoslovec. Avgusta se je vrnil iz Jeruzalema, kjer je eno leto bival in študiral. V Ljubljani se posveča študiju teologije in klasične filologije (stara grščina in latinščina), predvsem pa ga zanima bogastvo misli cerkvenih očetov, tj. krščanskih avtorjev prvih stoletij. V življenju skuša biti mož, ki zaupa v Gospoda; »kakor drevo ob vodi, ki steza svoje korenine k potoku« (Jer 17,8).
  — Objave

 • Jan Giacomelli

  Mož, študent magisterija na Fakulteti za elektrotehniko in vodja Skromnega banda. Rad smuča, igra kitaro, windsurfa, programira in še kaj. Žalost preganja z rekom: “Življenje ni potica, ampak rock’n roll”.
  — Objave

 • Janez E. Rus

  Pet let je duhovnik in zadnjih par let župnik v Blagovici in v Šentožboltu. Očaran je nad teološkim razmislekom, ki se napaja v navdihnjeni Besedi. Pred tem pa je še kulturni antropolog, ljubitelj igranja in gora.
  — Objave

 • Jasna Pinter

  Zase pravi, da je precej jasna – nasmejana in pozitivna, težko jo je razjezit. =) Pogovarja se jasno – ovinkarjenje, neiskrenost, dvoličnost in laž jo zares živcirajo. Jasna pomeni tudi bistra – je predvsem zelo radovedno bitje, zanima jo veliko tematik, vsaj eno knjigo ima vedno na dosegu roke in večino časa se ji po glavi plete množica vprašanj, ki ji ne dajo miru, dokler jih ne razjasni. Njeno ime ji je najbolj všeč v pomenu svetla, čista – čeprav so pri skavtih ali na oratoriju njeno telo in oblačila največkrat totalno umazana. Zato toliko bolj poskuša skrbeti za čistost duše – da bi se vsaj nekaj ujemalo z imenom. =) Rada ima jasno nebo, jasne noči, jasne poglede, jasne nasmehe, jasno besedo, … najbolj od vsega pa jasne ljudi, ker ji pomagajo biti še bolj … j(J)asna. — Objave

 • Jernej Razingar

  Najstnik iz župnije Jesenice, ki je zelo vesel, da je kristjan in da pozna resnico o Bogu. Sveta birma in vera sta mu zelo spremenili življenje. Ima starejšo sestro, ki mu je lep zgled. Zelo rad obiskuje mladinski verouk, srečanja za animatorje in oratorij. Trenira judo, v prostem času pa se rad druži s prijatelji, ki so tudi del mladinske skupine na Jesenicah.
  — Objave

 • Jože Plut

  Je župnik v župniji Ljubljana stolnica. Njegova duhovniška pot ga je vodila najprej kot kaplana v Škofjo Loko ter ljubljansko stolnico. Kasneje je postal župnik v Mokronogu in nato profesor verouka na Škofijski klasični gimnaziji v Šentvidu nad Ljubljano. Najbolj pa je znan po tem, da je bil prvi vojaški duhovnik in prvi vojaški vikar v samostojni Sloveniji.
  — Objave

 • br. Jožko Smukavec

  Je človek, ki ima zelo rad življenje in odnose. Ko je sprejel življenje kot brat kapucin, je šel vzklikniti skupaj s Frančiškom in brati: “Moj Bog in moje vse”. Ob duhovništvu pa se uči živeti ob besedah svetega Pavla: “Nad vsem je ljubezen, vez, ki dela vse popolno”. Juhej, skupaj naprej!
  — Objave

 • Jurij Antončič

  Pred leti je začel živeti novo, drugačno življenje. Poleg tega, da si je ustvaril družino, je v svojem srcu začel prepoznavati Jezusa. Dovoli Mu, da vodi njegovo življenje in to ga napolnjuje z velikim veseljem, ki ga želi deliti z vsemi ljudmi.
  — Objave

 • Jure Ferlež

  Je župnik v župniji Dob pri Domžalah. Veseli ga delo z mladino (skavti, ministranti, mladinski verouk), zakonskimi skupinami, rad potuje in se ukvarja s športom. Po srcu pa en velik preprost otrok. 🙂 S svojim veseljem in razdajanjem za druge pričuje za Jezusa.
  — Objave

 • Jure Koželj

  Je župnijski upravitelj župnije Preska. Njegova rodna župnija so Tunjice pri Kamniku. Po končani kamniški gimnaziji se je odločil za bogoslovje in študij na Teološki fakulteti. Njegova prva župnija, kjer je deloval kot diakon, je bila župnija Ljubljajna – Šentvid. Na prvo kaplansko mesto ga je g. nadškof poslal v Železnike, kjer pa sta z župnikom oskrbovala tudi župniji Dražgoše in Zali Log. Po dveh letih se je na kratko ustavil kot kaplan v župniji Ljubljana – Trnovo, nato pa je prevzel vodenje preške župnije. V času duhovniškega zorenja, pa tudi sedaj, ga je zaznamovala bližina Boga, ki opogumlja Mojzesa pri delu z Izraelskim ljudstvom, bližina Jezusa, ki podobno nas opogumlja z besedami: “In glejte, jaz sem z vami vse dni do konca sveta!” (Mt 28,20).
  — Objave

 • Jure Sešek

  Je radijski, sem in tja tudi televizijski voditelj, oče treh pobov in mož ene žene. Rad ima glasbo, gledališče, šport, predvsem pa svojo družino, h kateri skoraj šteje tudi Radio Ognjišče. Doma je pod prelepo Šmarno goro, pa vendar zelo rad potuje po svetu. Rad ima življenje in ljudi!
  — Objave

 • Katarina Nzobandora

  Žena in mama treh otrok ter enega angelčka, po izobrazbi učiteljica, se je pred štirimi leti začela ukvarjati s področjem splava in žalovanja, s pomočjo staršem, ki se srečujejo z izgubo otroka. Ob spoznanju, da se v naši družbi o žalovanju ne govori veliko, da mnogi starši čutijo kot da v tem hitrem tempu, kjer je pomembna le mladost, kariera, zunanja lepota in zdravje, skoraj nimajo pravice žalovati, se je predala novemu poslanstvu. Ker se življenje, tako njegov nastanek kot konec, nujno veže tudi na spolnost, se je začela izobraževati tudi o pomenu moškosti, ženskosti, telesa, spolnosti, kot tudi o kontracepciji in naravnemu načrtovanju družine. Svoje znanje želi deliti z drugimi in zato v Zavodu ŽIV!M deluje ne le kot direktorica, ampak tudi kot predavateljica.
  — Objave

 • Klemen Balažič

  Salezijanec, duhovnik, rojen 23. 5. 1977.

  Prihajam iz lepe gorenjske župnije Šenčur. Kot duhovnik že 10 let delujem v Zavodu sv. Frančiška Saleškega v Želimljah. Tu sem vzgojitelj v Domu Janeza Boska, profesor vere in kulture na Gimnaziji Želimlje.
  Odgovoren sem tudi za duhovne vaje za otroke in mlade. Moje življenje je zelo prepleteno z življenjem mladih. To poslanstvo opravljam z veseljem in upanjem, da je prav vzgoja mladih najbolj sveto poslanstvo, ki nam ga je zaupal Dobri Bog.
  — Objave

 • Klemen Gartner

  Majhen.
  Glasen.
  Mariborčan.
  Vsak dan znova Jezusov učenec.
  — Objave

 • Lidija Jerebic

  Po poklicu je socialna delavka, ki že vrsto let pomaga in dela z materami, ki se znajdejo v hudih življenjskih stiskah in preizkušnjah. Svoje poslanstvo opravlja v Materinskem domu Karitas.
  — Objave

 • Lidija Sušnik

  Lidija je mlada ustvarjalka, ki prihaja iz Goričan pri Medvodah. Rada ima naravo, petje, igro, kitaro, prijatelje … predvsem pa Boga. Po poklicu je igralka. Biva na Kureščku pri Kraljici miru, kjer skupaj s prijatelji gradijo novo skupnost in si prizadevajo za uresničitev Marijinih in Božjih načrtov.

  Na duhovni poti jo posebej navdihuje svetniška osebnost misijonarja Friderika Barage in njegovo geslo, ki ga je v polnosti živel: “Le eno je potrebno” (Lk 10,42).
  — Objave

 • Lucija Čuk

  Je vzgojiteljica iz župnije Hrenovice pri Postojni. Prihaja iz družine s 5 otroki, brat je duhovnik. Sama se je pred kratkim vrnila iz misijona na Madagaskarju, kjer je 3 leta živela in delala kot vzgojiteljica v vrtcu. Zase pravi, da so jo Malgaši naučili ljubiti življenje in ga živeti v veselju in polnosti, predvsem z darovanjem in pomočjo za sočloveka.
  — Objave

 • br. Luka Modic

  Doma je z Blok. Čeprav je bil vzgojen v veri in je prejel vse zakramente, se je v srednji šoli močno oddaljil od Cerkve in Boga. Po končanem študiju slikarstva se je znašel v veliki praznini, ki jo je počasi, brez svojega zavedanja, začel zapolnjevati Jezus. Iščoč se je vpisal na Teološko fakulteto, kjer je spoznal mlade, ki so svoje življenje stavili na Gospoda. Videl je, da Jezus tudi od njega pričakuje nekaj bolj konkretnega. Ko je spoznal br. Mitja in br. Jožka, je tudi sam premagal strah in vstopil k bratom kapucinom.
  — Objave

 • s. Magdalena Stopar

  Šolska sestra sv. Frančiška Kristusa Kralja. Še vedno povsem vedrega duha, čeprav bo svojo starost kmalu lahko zapisala s tromestnim številom. Zunanja čutila pojemajo, toliko bolj pa gleda in posluša navznoter in z vso vnemo kliče Božje usmiljenje na slehernega človeka. Nadvse ljuba ji je Jezusova obljuba: Ni takega grešnika, ki bi ga mogel kaznovati, ČE se sklicuje na moje usmiljenje.
  — Objave

 • Maja Zajc Kalar

  Jezikoslovka, a predvsem mama in babica. Rada delam – v domači župniji in širše, pišem, učim in se učim, tečem (če ne padem in si zlomim rame), drsam in kolesarim (če ne padem in si poškodujem zapestja), z očmi in srcem obiskujem Dramo (me pelje mož 😊); rada grem k maši in k ljudem v svoji vasi, najraje pa na svojo njivo.
  — Objave

 • Marija in Andrej Štremfelj

  Sva zadovoljna človeka. Zaradi vsega, kar sva počela in še počneva: še plezava, sva tudi gorska vodnika, izvajava tečaje plezanja, trekinge … Živiva polno življenje v sožitju s sabo, z naravo, z Bogom.
  — Objave

 • Marko Čižman

  V srednji šoli se je učil za kuharja. Študijsko pot je nadaljeval na biotehniški fakulteti in jo uspešno končal kot inženir živilske tehnologije. Kasneje je uspešno končal še teološko fakulteto. Sedaj je župnik v Podutiku, pred tem je bil med drugim tudi tajnik nadškofa Alojza Urana. Svojo ljubezen do kuhanja in bogato kuharsko znanje z veseljem deli s tečajniki na kuharskih tečajih, pohvali pa se lahko tudi z lastno kuharsko knjigo. Svojo moč črpa v petju, molitvi in humorju, življenje mu polepša tudi dober pogovor.
  — Objave

 • Marko Rijavec

  Župnik v Idriji, pesnik, bloger, oznanjevalec na spletu, publicist, “gruntar”, ljubitelj knjig, mladih, gora, burje in lepote.
  — Objave

 • p. Marko Ivan Rupnik

  Rodil se je 28. novembra 1954 v Zadlogu pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Leta 1973 je vstopil v Družbo Jezusovo. Njegova študijska pot zaobjema študij filozofije v Ljubljani, študij na likovni akademiji v Rimu ter teologije na Gregorijani v Rimu. Leta 1991 je pod mentorstvom p. Špidlíka dosegel doktorski naslov na Fakulteti za misijologijo na Gregorijani.

  Med Slovenci je najbolj znan kot vrhunski cerkveni umetnik, saj mozaiki Centra Aletti, ki ga vodi, krasijo marsikatero slovensko in tujo cerkev. V tujini pa je poznan tudi kot odličen teolog. Tako je vrsto let poučeval na Papeškem vzhodnem inštitutu, na Papeški univerzi Gregorijani in na Papeškem bogoslužnem inštitutu sv. Anzelm. Bil je tudi svetovalec Papeškega sveta za kulturo, od leta 2012 pa je svetovalec Papeškega sveta za promocijo nove evangelizacije.
  — Objave

 • Marko Selšek

  Rojen je bil v kmečki družini, letos je srečal Abrahama. Je poročen, oče treh otrok. Podjetnik, ukvarja se z zvokom. Živi v Kamnici pri Dolskem, župnija sv. Helena. Uživa ob poslušanju in izvajanju glasbe (upa, da tudi tisti, ki ga poslušajo :)), rad uživa v družbi svojih princes in posebej v družbi svoje žene.Jezus je njegova pot, resnica in življenje. No, vsaj trudi se, da bi bila. Včasih želi biti pametnejši od Učitelja, pa se potem uči na napakah …
  — Objave

 • Marta Habe

  Pravi, da prihaja iz najlepše vasice – iz Zadloga pri Črnem Vrhu nad Idrijo. Trenutno živi v Ljubljani, zaposlena je pri katoliški založbi Družina. Hvaležna je za veliko družino, prijatelje, dar vere, študij teologije, skavte, delo, talente, … In glasbo. Glasbo, ki jo povezuje s prijatelji, ji daje veselje in možnost, da je bližje Bogu.
  — Objave

 • Martin Golob

  Župnik. Zelo rad živim in odkrivam neskončno vesolje človeka in Boga. Najlepše je zame oznanjevanje in odkrivanje načina, kako naj oznanjujem.
  — Objave

 • Martin Zlobko

  Doma je s Križa pri Komendi. Sedmo leto je duhovnik in pravi, da ima to srečo in blagoslov, da ves čas preživlja z mladimi. Svoje duhovništvo namreč živi v Zavodu svetega Stanislava, kjer poučuje na Škofijski klasični gimnaziji in je kaplan v Jegličevem dijaškem domu. Da mu nikoli ne zmanjka veselja in srčnosti, rad zaide tudi v Vrtec Dobrega pastirja. Ker je glasba tudi poezija njegovega duha, zelo rad poje, kar pa mladina že dobro ve, saj večkrat poje tudi po hodnikih šole in doma 🙂 .
  — Objave

 • Matej Virtič

  Glasbenik je eden glavnih nosilcev svežega vala a cappelle v Sloveniji. Izšolan kitarist je vodja zbora Bee Geesus ter član skupin 4Given, A-Kamela, Čopki in Perpetuum Jazzile. Producira številne glasbene dogodke, svoje znanje in izkušnje pa deli kot izvajalec seminarjev in delavnic. Po izobrazbi je zaenkrat večni študent teologije in splošnega jezikoslovja.Je tudi član Krščanske adventistične cerkve, vnuk dveh pridigarjev, otrok zdravstvenih delavcev in brat dveh bratov.
  — Objave

 • Matevž Mehle

  Kot otrok si je želel, da bi postal predsednik “celega sveta” ali pa župnik. Bog je seveda izrabil priložnost in izbral drugo možnost. Tako je sedaj v svojem srcu duhovnik. Duhovnik, ki trenutno pase ali pa lovi (obvladati je potrebno kar oba poklica) po prostranih jeseniških in goliških pašnikih in morjih. Zagret košarkaš, rad gleda risanke in se podi s svojimi brati (vsi mlajši) in trenutno tudi že z nečakom in nečakinjami. Predvsem pa nor na evharistijo in vse, kar je povezano z Jezusom.
  — Objave

 • Matic Lesjak

  Savinjčan, ki se nadvse rad potepa in prepeva.
  Katoličan, ki si želi biti z Njim.
  Od prihodnjega junija pa bo kot duhovnik tudi drugim pomagal živeti poglobljen odnos z Bogom.
  — Objave

 • Matjaž Celarc

  Matjaž Celarc

  Duhovnik, navdušenec nad Svetim pismom in vsem, kar je povezano z Božjo besedo. Leta 2016 je v Rimu ubranil doktorsko disertacijo, v kateri se je posvečal Božjemu ljudstvu v knjigi Apostolskih del. — Objave

 • Matjaž Grčar

  Moje življenje je kot ta kitica moje pesmi:
  O, glej, pa saj že letim,
  v svobodi srca po svetu hitim,
  in edinstveno ustvarjen
  najlepšo pesem živim.
  — Objave

 • Meta Šavli (prej Horvat)

  Majhna Gorenjka, ki se vedno nadvse rada smeji, je zaljubljena v hribe, ajdove žgance in pomivanje posode, vedno pripravljena skavtinja, vedno za potegavščine in pustolovščine, bodoča učiteljica razrednega pouka, malo umetnice po duši, zelo rada ima SNEG, rada bere knjige in gleda risanke, s pesmijo slavi Njega … — Objave

 • Metka Klevišar

  Upokojena zdravnica, ki je delovala na področju onkologije. Ustanavljala je Hospic, napisala nekaj knjig. Sedaj živi pri sv. Jožefu v Celju.
  — Objave

 • Mica Škoberne

  Danes predvsem mama 4 neukročenih fantičev in žena 1 moža. Nekoč pa tudi novinarka pri tedniku Družina in portalu Iskreni.net ter sodelavka pri programih Zavoda iskreni.net za pare in mlade starše. Raziskovalka po duši, pa čeprav ekspedicija doseže le bližnji travnik. V iskanju Resnice (tuzemske in onstranske) in Lepote (v velikem in malem). Ljubiteljica živih barv. Uživa v igranju z besedami in počasi odkriva Besedo, ki jo vedno bolj prevzema …
  — Objave

 • Milada Kalezić

  Večina jo pozna kot dobitnico Borštnikovega prstana v letu 2011 ter po vlogi Meri v filmu “To so gadi”. Odigrala je več kot 90 ženskih vlog, a najpomembnejša vloga v življenju ji ostaja, da živi poslanstvo, ki ga je doživela in prejela pri svetem krstu, to je, biti in živeti milost in dar vere. Jezus Kristus zanjo ni nekaj abstraktnega, ampak življenjska resničnost, živi Bog, ki jo je rešil pred pogubo.
  — Objave

 • br. Miran Špelič

  Frančiškan, rad prebira cerkvene očete in predava o njih na Teološki fakulteti.
  — Objave

 • Mitja Bulič

  Po naravi: človek, poln slabosti.
  Po srcu: plesalec in ljubitelj dobre družbe.
  Po poklicu: srečen duhovnik.
  Po bistvu: odrešen Božji otrok.
  — Objave

 • Mitja Rudolf

  Zdravljeni odvisnik, ki je odraščal v razbiti družini in brez verske vzgoje. Že zelo zgodaj se je srečal z drogo, alkoholom in kriminalom ter zaradi tega pristal na ulici. Pot ga je vodila v skupnost Cenacolo, kjer se je srečal z Božjim usmiljenjem, kar je popolnoma spremenilo njegovo življenje. Po prihodu iz skupnosti se je poročil in si ustvaril družino, z ženo pa sta del svojega časa namenila pomoči mladim odvisnikom in njihovim družinam. V samozaložbi je izdal zbirko rožnovenskih razmišljanj svetovno znanega medžugorskega frančiškana p. Slavka Barbarića.
  — Objave

 • Mojca Bertoncel

  Teta in botrca, teologinja, tajnica Škofijskega urada za laike, župnijska sodelavka, občudovalka Božjega stvarstva in vsega lepega.
  — Objave

 • Mojca Cukjati

  Obdarjena sem z možem in osmimi otroki.
  — Objave

 • Mojca Giacomelli

  Je ustanoviteljica in vodja Centra Živi na polno, mag. farmacije, mama petih otrok. Rada srfa, pleše in smuča. Rada živi. Ljubi Jezusa. Pričuje, da je živ in da spreminja življenja tudi danes.
  — Objave

 • Mojca Sojar

  Žena zdravnika, mama štirim sinovom in hčerki, babica štirim vnukom, peti je na poti. Doma sem na Viču v Ljubljani. Zelo rada sem katehistinja, pela sem in še pojem v kar nekaj zasedbah, najbolj z veseljem v vokalni skupini Gloria. Članica ŽPS, ŠPS. Od leta 1994 se ukvarjam s podjetništvom – organiziranje strokovnih srečanj, že pet let pa delujem na Komisariatu za Sveto deželo. Ker me veseli delo in vzgoja mladih, sem pripravila in izvedla tudi Šolo za mlade dame. Nekaj let se tudi bolj aktivno ukvarjam s politiko – v Ljubljani sem drugi mandat mestna svetnica NSi – krščanskih demokratov in podpredsednica Ženske zveze NSi.
  — Objave

 • Mojca Uranič

  Je teologinja, mamica, žena, prijateljica, ki se rada druži in hkrati ceni samoto in tišino. Rada bere, navdihujejo pa jo ljudje, ki si upajo biti drzni in slediti Božji norosti, ne glede na miselnost sveta. Izkuša moč molitve ter se prepušča zaupanju v Njega kljub maratonskemu treningu.
  — Objave

 • Monika Jeglič

  Navdušena je nad vsem, kar vsaj nekoliko diši po delu z mladimi (za mlade). Knjižničarka, ki se z veseljem podaja tudi v vode režiranja mladinskih iger ter ustvarjanja z lutkami. Kristjanka, ki poskuša biti to, kar je in s tem pričevati. Pri vsem, kar počne, jo nagovarja svetopisemski odlomek iz Razodetja (Raz 3,15-16), ki jo spodbuja, da gori o stvareh, ki jih počne. Za besedami, ki jih izgovarja, tudi stoji. Njen moto pa je citat pisatelja C. S. Lewisa, ki pravi: “Moj ljubljeni, če si ne bi želel najti mene, ne bi iskal tako dolgo in tako srčno, kajti vsak najde to, kar resnično išče”.
  — Objave

 • Nejc Ilc

  Rad bi postal Jezusov najboljši prijatelj. Zelo rad vriska, še posebej na stopnišču, ker lepo odmeva. Je srečno poročen in novopečeni očka. Doktoriral je iz računalništva, rad pa se ukvarja tudi z glasbo in pisanjem – kot scenarist sodeluje pri Ribniškem pasijonu.
  — Objave

 • Nina Ivanič

  Sem dipl. dramska igralka. Imam dva sinova, Luko in Miho. Odigrala sem veliko vlog v gledališču, na tv in filmu, najvecja in najtežja vloga pa je vloga mame, ki jo uprizarjam dan za dnem. Ko se znajdem v stiski se opogumim z besedami: V Tebi zmorem vse, ki mi daješ moč.
  — Objave

 • Peter in Veronika Korenčan

  Poročena sta dobro leto in pol, pred devetimi meseci pa se jima je pridružil Timotej. Veselita se drobnih življenjskih radosti, ob katerih čutita veliko Božjo dobroto. Po izobrazbi sta magister poslovnih ved in diplomirana babica. S svojim delom želita pričevati za lepoto življenja.
  — Objave

 • Peter Možina

  Prihaja iz vasice Rakitnik v bližini Postojne. Prej je bil geodet, od junija 2015 pa duhovnik. Sedaj služi Jezusu in ljudem kot kaplan v župniji Ljubljana Sv. Križ. Rad ima glasbo in hribe. Rad tudi moli 🙂
  — Objave

 • Peter Opeka

  Duhovnik in misijonar. Je edini Slovenec, ki je bil kadarkoli nominiran za Nobelovo nagrado za mir. Je borec za pravičnost in mir v svetu, že trideset let prinaša upanje najrevnejšim na Madagaskarju, preko 100.000 ljudi je rešil iz bede življenja na smetišču. Trenutno skrbi za več kot 20.000 ljudi preko združenja AKAMASOA – »Dobri prijatelji«.
  — Objave

 • Petra Duhannoy

  V otroštvu se je najraje igrala z dojenčki in poučevala namišljene učence. Hvaležna je, da se ji je oboje izpolnilo … je učiteljica razrednega pouka in mama trem sinovom, od katerih je eden že pri Bogu. Razveseli jo nedotaknjen sneg v gorah, komaj skoteno jagnje, otroške oči in čudovit mož. Predvsem pa se raduje v védenju, da jo je Jezus odrešil in da je ljubljena Božja hči.
  — Objave

 • Petra Skubic

  Prihaja iz Grosuplja, je študentka medicine. Največje veselje v življenju ji prinašajo glasba, vera in pomoč ljudem. Poje v Zboru sv. Nikolaja, po duši violinistka, v župniji sodeluje kot cerkvena pevka, redna bralka beril, oratorijska animatorka, skavtinja, članica mladinske skupine … Sicer je mirna in tiha, svoj pravi karakter pa razkrije šele, ko jo človek dodobra spozna. Njen najljubši rek je: »Kdor lepo poje, dvakrat moli.« 🙂
  — Objave

 • Pija Lorvin

  Živi v skupnosti na Kureščku, pri Kraljici miru. Skupaj z ostalimi se trudi za življenje po evangeliju in v veliko veselje jim je oznanjati Gospoda. Združujejo različne smeri umetnosti, vsakovrstne kreativnosti, skratka različne talente in vse darujejo Bogu za Njegovo večjo slavo. Sama največ prispeva na likovnem področju. Radi imajo Božje stvarstvo in se skupaj veselijo Nebeškega kraljestva, ki je med nami.
  — Objave

 • Primož Krečič

  Duhovnik iz Vrhpolja pri Vipavi. Nekaj let je župnik v stolni župniji v Kopru, pred tem je bil duhovni voditelj bogoslovcev v Bogoslovnem semenišču v Ljubljani. Ob dejavnem pastoralnem delu v ‘slovenskem Korintu’ najde čas za poglabljanje v nauk o Kristusu, o zakramentih in zlasti o ruski teologiji. Ima predavanja, duhovne vaje, piše v različne revije duhovnega značaja, se ukvarja z teologijo estetike … S sodelavci pripravlja postavitev Kleukerjevih orgel v koprski stolnici. Poudarja, da se po usmiljeni ljubezni rojeva Bog med nami tudi danes.
  — Objave

 • Primož Križaj

  Človek odprtega srca, komunikativne narave,
  mnogih Božjih darov, jasnih ciljev, odločnosti,
  hvaležnosti, potrpežljivosti, vere preizkušanega
  in človek z dejavno ljubeznijo do bližnjih in glasbe.
  — Objave

 • Rafko Klemenčič

  Rodil se je 2. 3. 1969. Doma je s Šentviške Gore na Tolminskem.
  V duhovnika je bil posvečen leta 2000. Kot diakon je služboval na Krasu, v Komnu, kot kaplan v Tolminu in Idriji. Župnikoval je v Spodnji Idriji, sedaj je župnik na Vipavskem v Kamnjah in Črničah.
  Rad dela z družinami, zakonskimi skupinami, duhovno spremlja odrasle …
  — Objave

 • Raniero Cantalamessa

  je italijanski duhovnik iz reda kapucinov. Znan je predvsem kot papeški pridigar. To službo opravlja že od leta 1980, torej pod papeži Janezom Pavlom II., Benediktom XVI. in Frančiškom. Hkrati potuje po svetu in vodi duhovne vaje za škofe, duhovnike, semeniščnike in tudi za laike. Letos je na Radiu Ognjišče skupaj s slovenskimi kapucini vodil 10. radijski misijon.
  — Objave

 • Rebeka in Alen Prelesnik

  Ona je diplomirana vzgojiteljica, on teolog v izdelavi. Ona večino dneva preživi med malimi nadobudneži v vrtcu, on med nadobudneži vseh vrst kot zaposleni pri Skupnosti katoliške mladine. Obljubila sta si, da talente, ki sta jih prejela in odnose, ki so jima zaupani, čim bolj negujeta. Predvsem pa nikoli ne želita odrasti, temveč rasti – do Večnosti 😉
  — Objave

 • Robert Friškovec

  Kot duhovnik opravljam svoje poslanstvo na področju skupin povezanih z zaporom. Obenem pa srečujem mnoge posameznike, ki jih ne objemajo štiri stene zapora, ampak notranja ujetost, nezmožnost odpuščanja in ranjenost. V odnosu do Jezusa prepoznavam poti, po katerih me pošilja vsak dan znova, da Ga prinašam po vsakdanjih dejanjih. Želim si, da me Jezus napolnjuje in da je On tisti, ki sije po meni na druge.
  — Objave

 • Robi Rolih

  Monikin mož; Emin, Miin in Lein oče; sin Jasminke in Zlatka; Dariov brat … Poleg tega sem vzgojitelj v dijaškem domu Škofijske gimnazije Vipava, Biljenc, v srcu (še vedno) ponosni Bosanec. Zaljubljen (poleg Monike, seveda 🙂 ) tudi v glasbo, zaradi česa imam včasih občutek, da varam svojo ženo … z glasbo.
  Nenazadnje, ta prvo: sem kristjan.
  Tak, nepopoln. Kot pač kristjan mora biti. Ker če bi bil popoln, bi ne bil kristjan. Najbrž bi bil kar bog! Kakorkoli, po izkušnji izgnanstva sem potreboval nekaj časa za spoznanje, da sem tukaj in zdaj z nekim namenom, z nekaterimi talenti, s katerimi se trudim ‘trgovati’ in kar je najbolj pomembno: nisem sam!
  — Objave

 • Rok Osojnik

  Z ženo in dvema sinovoma živim v Sodražici. Po poklicu sem informatik. Najraje sem s svojo družino, zelo rad pa imam glasbo in v prostem času z veseljem primem kitaro. Sodelujem v svoji župniji in že nekaj let tudi v projektu Ribniški pasijon kot igralec in eden izmed scenaristov.

  Kot odrasel človek sem postal katehumen in prejel zakramente sv. krsta, prvega sv. obhajila in sv. birme. Hvaležen sem Bogu za spoznanje, kako dragocen dar je vera. Kar je podarjeno, ni izgubljeno. Jezus, hvala Ti za ljubezen!
  — Objave

 • s. Romana Kocjančič

  Sem Frančiškanka Marijina misijonarka. Bog me po mojih predstojnikih in skupnosti pošilja tja, kjer Cerkev ni tako navzoča, kjer Kristus ni tako poznan, da bi jim oznanila, da hromi hodijo, slepi spregledajo, gluhi slišijo, pohabljeni dobijo zaupanje, ob Besedi Boga, ki osvobaja in nas hrani s kruhom življenja, da ne omagamo.

  To je moje vodilo, da oznanjam Boga ljubezni in usmiljenja, ki me ljubi z večno ljubeznijo. Osvojil me je Kristus in me vodi, kot sv. Frančiška, da z njegovo močjo ‘popravljam’ Cerkev, odpiram vrata tistim, ki jih današnji svet ne mara. Moja pot oznanjevanja me je vodila iz Slovenije v Avstrijo, Francijo in Anglijo. Sedaj živim v skupnosti v Ljubljani. Moj misijon je v Uredništvu verskih oddaj na RTV Slovenija. Sem urednica in voditeljica nedeljske oddaje Obzorja duha.
  — Objave

 • Sandra Bertalanič

  Po poklicu je filozofinja, ki ima otroško srce in hrepenečo dušo po božji ljubezni. V tej božji ljubezni vidi ves smisel svojega bivanja in ji predstavlja največje bogastvo njene duše in srca. Po eni strani se skupaj z otroki potaplja v preprostost bivanja in stvarstva, po drugi strani pa se s pomočjo Gospoda, sv. Janeza od Križa in sv. Terezije Benedikte od Križa ter z ostalimi mistiki in cerkvenimi učitelji poglablja v mistiko oziroma mistično izkušnjo ljubezni oziroma Boga. Biva na Kureščku, v nastajajoči skupnosti, v kateri se skupaj z ostalimi daruje Bogu, da bi lahko On po njej in po ostalih izpolnil Svojo voljo. V tem izkušanju skupnega življenja ji Gospod kaže svojo kreativnost in veličino, saj združuje različne darove v eno samo kreacijo, kreacijo ljubezni, pa naj bo to skozi sliko, besedo, glasbo, igro, itn. Bog Sandro pri tej kreaciji uporablja skozi sliko, umetniškim izdelkom, igro, predvsem pa skozi delo z otroki.
  — Objave

 • Sara Fekete

  Prihajam iz Ljubljane. Stara sem 17 let in obiskujem Srednjo vzgojiteljsko šolo in gimnazijo Ljubljana. V prostem času rada gledam filme, se družim s prijatelji in preživljam čas z družino. Sem iskrena, prijazna, družabna in pozitivna oseba. Zelo rada pomagam ljudem in širim pozitivno energijo, veselje in ljubezen.
  — Objave

 • Silva in Nace Volčič

  31. marca 2016 sta se odpravila po svetu, od skupnosti do skupnosti, od misijona do misijona, povsod tam, kjer se dobri in iskreni ljudje po najboljših močeh trudijo delati za najbolj uboge med nami – zapostavljene, prezrte in odrinjene. Skupaj z desetimi prijatelji sta ustanovila dobrodelno društvo Operando, izkušnje iz njunega potovanja pa redno pišeta na blogu www.operando.org.
  — Objave

 • p. Silvo Šinkovec

  Študiral je defektologijo, filozofijo, teologijo in psihologijo. O človeku je tako razmišljal z različnih gledišč. Bil je vzgojitelj v dijaškem domu, šolski svetovalni delavec, še vedno pa je terapevt, voditelj delavnic in seminarjev, predavatelj, mentor prostovoljnega dela, voditelj duhovnih vaj in duhovni spremljevalec. Ureja revijo Vzgoja.
  — Objave

 • Simone Kindermann

  Je mama petih otrok. Po poslanstvu je doula, kar pomeni, da je na razpolago in v čustveno oporo ženi pred porodom, na porodu in še kratek čas po njem. Izobrazbo in certifikate je pridobila pri mednarodni organizaciji Childbirth International. Skupaj z vero v Jezusa jo njeno poslanstvo osvobaja in zdravi v njeni najgloblji rani, hkrati pa jo Jezus uporablja za orodje, ko tolaži in spodbuja najbolj ranljive žene, porodnice.
  — Objave

 • Skupnost Barka

  V skupnosti Barka skupaj živijo osebe z motnjo v duševnem razvoju in brez nje. S prihodom prvega stanovalca je postala Barka kraj veselja in predvsem dojemanje drugačnosti kot dar in ne kot breme. V dveh stanovanjskih hišah v Zbiljah pri Medvodah 18 oseb z motnjo v duševnem razvoju in 16 asistentov skupaj živi, dela, gradi pristne osebne odnose, vzajemna prijateljstva ter odkriva meje in zmožnosti. Kot društvo so del mednarodne organizacije L’Arche, ki je navzoča v 43 državah sveta in združuje 140 takih skupnosti. Njihovo poslanstvo je svetu predstaviti darove oseb z motnjo v duševnem razvoju in skupaj delati v smeri bolj humane družbe. Več o Društvu Barka si lahko preberete na njihovi spletni strani.
  — Objave

 • Sonja Pungertnik

  V prvi vrsti je žena in mati, ki se trudi slediti Jezusu. Leta 1999 je diplomirala na Pedagoški fakulteti v Ljubljani in si pridobila naziv prof. defektologije. Kasneje je opravila I. II. in III. stopnjo izobraževanja iz realitetne terapije in pridobila certifikat, da pri svojem delu lahko kvalificirano uporablja teorijo izbire pri vodenju in svetovanju ter poučevanju. Svoje znanje je nadgradila še s študijem Duhovnega izpopolnjevanja na Teološki fakulteti v Ljubljani ter s štirimi leti neformalnega izobraževanja s področja duhovnega spremljanja in Svetega pisma v okviru Ignacijevega doma duhovnosti.
  Tri leta je delala kot učiteljica, nato šest let kot izvajalka programov na področju socialnega, invalidskega in družinskega varstva, od leta 2007 pa je zaposlena v Zavodu sv. Ignacija – Ignacijevem domu duhovnosti. Leta 2006 je prejela priznanje Andragoškega centra Slovenije za izjemne dosežke na področju izobraževanja odraslih, v letu 2014 pa je bila izbrana za Slovenko leta.
  Njeno znanje dopolnjujejo dragocene življenjske izkušnje, ki jih ima kot od rojstva slepa oseba. Iz njih izhaja njena osnovna življenjska drža, da je prizadet le tisti, ki ne ljubi.
  — Objave

 • nadškof Stanislav Zore

  Rodil se je 7. septembra 1958 v vasi Znojile, župnija Sela pri Kamniku. Leta 1984 je naredil slovesne zaobljube, leto pozneje pa je prejel mašniško posvečenje.
  Po novi maši je opravljal kaplansko službo najprej v župniji svetega Frančiška v Šiški, potem pa še na več mestih. Večkrat je bil hišni predstojnik. Bil je definitor province, provincialni vikar in dva mandata provincialni minister Slovenske frančiškanske province sv. Križa. Dvakrat je bil magister novincev in magister bratov z začasnimi zaobljubami. Bil je tajnik provincialnega tajništva za vzgojo in študij. Bil je predsednik Južnoslovanske konference provincialnih ministrov OFM in član operativnega odbora Zveze manjših bratov Evrope. En mandat je bil tudi član zbora svetovalcev koprske škofije. Dvakrat je bil predsednik Konference redovnih ustanov Slovenije.
  Škofovsko posvečenje je prejel na praznik Kristusa, Kralja vesoljstva, 23. novembra 2014, v ljubljanski stolnici ter uradno prevzel Nadškofijo Ljubljana.
  Za škofovsko geslo si je izbral svetopisemske besede: “Veselite se v Gospodu” (Flp 4,4).
  — Objave

 • Špela Golob

  Študira na fakulteti za socialno delo. Najraje daruje čas za mlade. V življenju bi rada dosegla srečo, ki nam jo Bog obljublja. Njeno življenje je misel o smislu življenja, ki ji jo je zaupal ameriški duhovnik v Krakovu leta 2016 na svetovnem dnevu mladih: »Learn how to love.« (Nauči se, kako ljubiti.)
  — Objave

 • br. Štefan Kožuh

  Svoje otroštvo je preživel na Gostečah pri Škofji Loki. H kapucinom je vstopil leta 1982, teologijo pa je študiral v Ljubljani in Rimu. V duhovnika je bil posvečen leta 1989.

  Za časa svojega redovnega življenja je bil vzgojitelj novincev, predstojnik samostana v Vipavskem Križu ter svetovalec provinciala, nato provincial slovenskih kapucinov, leta 2012 pa je postal generalni vikar kapucinskega reda. V Slovenijo je vpeljal Delavnice molitve in življenja.
  — Objave

 • Štefan Pavli

  Kot duhovnik deluje v župnijah Kresnice in Hotič. Poleg poslanstva širjenja evangelija pri katehezi, drugem pastoralnem delu v obeh župnijah in številnimi srečanji z ljudmi, sodeluje v moderatorski ekipi Pastoralne službe v Ljubljani, ki pripravlja srečanja za člane ŽPS. V prostih trenutkih si rad vzame čas za dobro knjigo, sprehod v naravi, šport (posebno smučanje in planinarjenje), vrtnarjenje in sadjarstvo.
  — Objave

 • Tadej Vindiš

  Mož in oče štirih otrok, pevec in avtor skupine Svetnik, samostojni podjetnik, po izobrazbi pa profesor teologije in pedagogike. Z založbo in spletno trgovino PrepihMedia se trudi širiti sodobno krščansko glasbo – glasbo, ki nas vodi k Bogu. S skupino Svetnik je izdal svoj četrti album Popolna ljubezen, ki je eden izmed sadov molitev in duhovnih bojev v času preizkušenj. In prav v teh težkih časih se je Bog še bolj razodel s svojo bližino in blagoslovi kot zvesti in ljubeči Oče …
  — Objave

 • Tadej Ložar

  Študent 5. letnika teologije in bogoslovec škofijskega bogoslovnega semenišča v Ljubljani.
  — Objave

 • Tadeja Kerže

  Rojena 1976 v Murski Soboti, leta 2004 magistrirala iz primerjalne književnosti in literarne teorije, natančneje na temo dejavne ljubezni pri Dostojevskem. Po pisanju za različne medije, zlasti se je zanimala za področje literature in zgodovine, se je posvetila družini. Je ponosna mama petih sinov in srečna žena moža Iva, ki ga podpira pri njegovem filozofsko-publicističnem ustvarjanju.
  — Objave

 • Tomaž Kete

  Najprej bi rad bil Jezusov učenec, živel in delal z njim, ter bil brat vsem, ki mi jih Bog pošlje na pot. Ljubitelj narave, sten in vrhov, bližine Boga v veličini vrhov in drobnih cvetovih. Župnik pri sv. Marku v Kopru.
  — Objave

 • p. Tomaž Pinter

  Je frančiškan in duhovnik, duhovni asistent sester klaris v Nazarjah, duhovni spremljevalec pri e-pripravi na zakon in skupnosti Iskreni.
  — Objave

 • Tomo Orbanič

  Samooklicani nekritični mislec, sicer pa entuziast in neroda na veliko področjih. Uradno alpinist in dohtar. Vsak dan znova kristjan, ki se vsak dan znova izgubi, včasih na srečo tudi v Božji milosti. — Objave

 • Tone Česen

  Je duhovnik ljubljanske nadškofije. Devet let je bil kaplan v Zavodu sv. Stanislava, od 2013 je tajnik Medškofijskega odbora za mladino pri SŠK in tudi direktor kolegija Skupnosti katoliške mladine. Poleg dela z mladimi mu je v veselje potepanje po naravi, ker sicer preveč časa preživi pred računalnikom.
  — Objave

 • p. Toni Brinjovc

  Minorit, diplomiran fizioterapevt, 4 leta delal kot bolniški duhovnik v UKC Ljubljana in Onkološkem inštitutu. Pastoralno deluje na področju dela z ljudmi v stiski, duhovnega spremljanja in vodenja duhovnih vaj. Trenutno je župnik v Turnišču.
  — Objave

 • Toni Kmet

  Je župnik v župniji Makole in prepoznaven član Katoliške karizmatične prenove v Sloveniji. Njegov priljubljeni romarski kraj je Medjugorje, kamor se vedno znova rad vrača, s seboj na romanje pa rad odpelje tudi skupine romarjev. Njegove priljubljene besede so: “Bog je ljubezen! Bog je ljubezen! Bog je ljubezen!” — Objave

 • Vesna Mlakar (prej Vilčnik)

  Je poročena in mamica polnoletnega Matija; diplomirana filozofinja in specialistka za pomoč z umetnostjo – dramska terapevtka. V življenju ji največ pomenijo družina in prijatelji, sicer pa rada poje, pleše in bere knjige. Je aktivna članica društva Snop, ki nudi pomoč ranljivim skupinam ljudi, še posebno otrokom in mladostnikom z avtizmom. Veruje Vanj, ki je pot, resnica in življenje. Tri stvari, brez katerih v življenju ne bi mogla, so vera, upanje in ljubezen. — Objave

 • p. Vid Lisjak

  Frančiškan, ki deluje v župniji Marijinega oznanjenja v centru Ljubljane. Goji veliko ljubezen do glasbe, tako ljudskega petja kot zahtevnejših muzikalnih kompozicij. — Objave

 • Vid in Anja Planinc

  Spoznala sva se pri šestnajstih letih. Najino pot je zaznamovalo predvsem iskanje poklicanosti, boj s pornografijo in odkrivanje, kaj zares pomeni živeti z Jezusom. Po dolgem iskanju ter mnogih padcih in vzponih sva se odločila za zakrament svetega zakona, ki sva ga sklenila pri triindvajsetih. Pred kratkim pa naju je Bog blagoslovil tudi s prvim otrokom. — Objave

 • Vilma Siter

  Poročena, mati štirih odraslih poročenih otrok in babica dvanajstih vnukov.
  Izkustvo matične družine: rojena sem kot druga od štirih sester; mladost sem preživela v krščanski družini, oče mizar, mama gospodinja.
  Študij: medicina, kasneje tudi specializacija iz splošne medicine.
  Delo: 20 let sem delala v splošni ambulanti v Krškem in na Senovem.
  V letu 2000 sva skupaj z možem Danijem svoje izkušnje, znanje in moči posvetila delu z zakonci in družinami. Ustanovila sta društvo Družina in Življenje – DiŽ , ki ga vodiva še danes. Preko društva DiŽ organizirava vikend seminarje za zakonce, pomagava pri ustanavljanju zakonskih skupin, usposabljava voditeljske pare, organizirava Moške in Ženske zajtrke, urejava glasilo DiŽ, spletno stran …
  — Objave

 • zakonca Jezeršek

  Starša šestih nadebudnih otrok. Dom sta si ustvarila v Žlebéh, župnija Preska pri Medvodah, kjer v skupnost vsak po svojih močeh in talentih prispeva delček sebe. Otroke se trudita vzgajati za pozitivne vrednote, da bi zrasli v odgovorne ljudi. Pred leti jih je zadela huda preizkušnja, skozi katero so naredili korak k osebnostni in duhovni rasti. Hvaležni so Bogu, da so obdarjeni in povezani s številnim sorodstvom in prijatelji.
  — Objave

 • Žarko Trušnovec

  Alpinist, kolesar, gorski reševalec, psiholog, učitelj, načelnik GRS postaje, predvsem pa človek. Srečevanje s smrtjo mu ni tuje. S skupino psihologov nudi podporo tudi drugim reševalcem in prostovoljcem. Letos je prejel priznanje Targa d’argento, pomembno mednarodno nagrado za dobrodelnost v gorah. — Objave

 • Živa Štiglic

  Zase pravi, da je ljubljena in dragocena Božja hči, ki ji je Bog očka dal novo življenje, ki se ga vsak dan znova veseli in ga želi živeti v polnosti! Rada pleše, sama, v paru in skupini, poje – vsepovsod, rada veliko in dobro je :), gleda pocukrane filme pod toplo odejo, govori o moči ženske lepote in uresničene ženskosti, velikokrat se hkrati joka in smeji, zaljubljena je v življenje, ki ga zajema s polno žlico, in v Jezusa. Aja, pa v dobro kavo.
  — Objave