Advent je pred vrati …

Še malo in akcija deljenja Jezusa se bo začela. Se že veselite? Mi se tudi. 🙂 Ker pa vam želimo, da advent čim bolj polno doživite, bi vam radi predstavili še nekaj drugih spodbud za adventno poglobitev.

Prisluhni Besedi

Svetopisemska družba Slovenije je posnela celotno Novo zavezo v avdio obliki. Za advent so pripravili odlomke, ki nas bodo spodbudili, da povabimo Jezusa v srce in ga sprejmemo za svojega Odrešenika. Začnimo Mu verjeti in se Mu prepustimo. Lahko se prijavite na adventno akcijo Prisluhni Besedi, ki nas ob poslušanju Pavlovih pisem vodila do Jezusovega rojstva.

Zgodbe, ki jih je (mizar) Jožef pripovedoval svojemu sinu

Zavod iskreni.net pripravlja akcijo, v kateri lahko spremljamo avdio zgodbe, ki jih Jožef pripoveduje Jezusu. Primerne so predvsem za večerno družinsko zbiranje in molitev. Zgodbe je spisal in posnel dramski igralec Gregor Čušin.

Otroci za otroke

Misijonsko središče Slovenije je kot vsako leto pripravilo adventni koledar. Letos lahko spremljamo, kaj vse je doživel Jure Sešek, ko je na Madagaskarju spoznaval, kako je mogoče z dobroto služiti otrokom, mladim in odraslim v potrebah.

Magnificat: Adventni sopotnik

Pri Družini je izšla posebna, adventna izdaja knjižice Magnificat, ki prinaša adventne molitve in premišljevanja za pripravo na božič.

#JesusIS

Tiste, ki vam angleščina ne dela težav vabimo, da spremljate ameriško akcijo, ki bo vsak dal postregla z minutnim filmčkom, kjer bodo ljudje razmišljali o Jezusu: Redeemed Online.

Daily Advent Reflections

Tudi ameriški škof Robert Barron pripravlja adventno akcijo. Lahko se prijavite in vsak dan boste prejeli adventno razmišljanje izpod njegovega peresa.

Želimo vam blagoslovljen adventni čas!
Ekipa #deliJezusa

#deliJezusa naprej

Komentarji 7

 1. Hvala Vaši ekipi ko nas tako lepo bo spremljala tudi v službi na Slovaškem vsak dan do Božiča.

 2. Hvala za lepe navdihe v adventni čas-tudi vam naj lučka vse bolj osvetljuje skrivnostno,božje pričakovanje.Mir in vse dobro

 3. Je že prav, da se pripravljamo vsak dan znova ker čas je kratek in je prav, da ga dobro izkoristimo. Sedaj je pa na nas, kakor se odločimo.
  Podpora s spletne strani ni odveč, odločitev je še vedno moja in tvoja.
  Človek, brat, sestra, zate gre. Če izgubim sebe izgubim vse.
  Veliko poguma vsak dan,

  Cvetka

 4. Draga Gelt
  Lepo, da je pripravljenih toliko zvočnih zapisov.
  Ali bi lahko pripravili tudi celotne, najboljše slovenske povesti in romane na kasetah ali DVDjih?
  V Avstraliji imamo veliko ljudi, ki ne morejo več brati sami, pa nimajo nikogar, ki bi jim lahko bral – ali so predaleč, ali ne znajo dobro brati slovensko.
  Večkrat so me že starčki prosili, naj uredim, da bi se v Sloveniji pripravile tudi takoimenovane “zvočne knjige”.
  Ali je to mogoče?
  Kot pravi Cvetka Pišek v svojem članku: Človek, brat, sestra, zate gre.
  Srečno.
  Kot

 5. Pozdravljeni,
  vasa skrb se mi zdi zelo pomembna in lepa. Za prvo silo bo morda “link” do audio Nove zaveze zgoraj. Našel sem še stran kjer se da kupiti nekaj takih knjig slovenskih pisateljskih klasikov in ljudskega slovstva: http://www.librum-translate.com/avdio-knjige.html
  Žal pa je Sloveniji trenutno zelo malo avdio knjig, se pa poudba v zadnjih letih vsaj malo povečuje. Upajmo, da bo vaš komentar spodbudil kakega igralca k snemanju in kako knjižno založbo k izdajanju.
  Lp
  D. I.

  1. Hvala lepa za odgovor.
   Upam, da se bo dalo uresničiti.
   Lep pozdrav in lepo pričakovanje Božiča in božičnega večera.
   Draga

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.